ANNONS

Danderyd har rustat för spelmissbruk

Danderyd har rustat för den nya lagen.
Danderyd har rustat för den nya lagen.
Danderyds kommun står redo för de nya kraven på kommunen med anledning av lagkravet. Men hur stort behovet i Daneryd kommer vara är kommunen osäker på. Detta säger Gunila Stenzelius, avdelningschef på socialkontorets vuxenavdelning.
ANNONS

– Vi har rustat för att erbjuda stöd och behandling till personer som har problem med spel om pengar, säger Gunila Stenzelius.

Socialkontoret har dessutom kunskap inom området sedan tidigare, berättar hon.

– Den som har problem med spel om pengar kan få behandling, både enskilt och i grupp av personal på socialkontoret. Vår erfarenhet är att det är få som söker hjälp för spelmissbruk, men om fler skulle söka så öppnar vi gruppbehandling, säger Gunila Stenzelius.

Erbjuder ni terapiformer särskilt utformade för spelmissbruk?

– Ja, vi erbjuder KBT-behandling särskilt utformad för spelmissbruk. Programmet är på 8-12 tillfällen, säger Gunila Stenzelius.

 Finns anhörigstöd särskilt utformat för anhöriga till spelmissbrukare i kommunen?

– Vi kan erbjuda individuellt stöd till anhöriga till personer med spelmissbruk. I dag arbetar vi med program för anhöriga till personer med en beroendeproblematik, omfattningen är fem tillfällen. Programmet kommer nu att anpassas efter en spelproblematik, säger Gunila Stenzelius.

Merparten av Danderyd kommuns personal har utbildats på grund av lagförändringen, och kan därför behandla spelmissbrukare. Däremot har Danderyds socialtjänst inget förebyggande arbete.

– Nej, inte i dag, säger Gunila Stenzelius.

ANNONS
Fakta

Läget i din kommun

  1. Skuldrådgivning? Ja
  2. Terapi? Ja
  3. Utbildad personal? Ja
  4. Anhörigstöd? Ja
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.