ANNONS

Danderydborna följde valresultatet i Mitt i

Siv Sahlström, centerledare i Danderyd
Siv Sahlström (C) var en av valets vinnare, men fortsätter i opposition.
Moderaternas tapp och centerns framgångar, privatpersonen som ingrep i Djursholm och slöseriet med vatten i somras - det var 3 nyheter som Danderydborna verkligen gick igång på 2018. Här är årets mest lästa artiklar.
ANNONS

Att döma av Danderydsbornas reaktioner var valresultatet inte oväntat. Ni var många som förklarade moderaternas tapp som ett svar på hänsynslöst byggande. Valets stora vinnare var Centerpartiet vars främsta vallöfte var att värna trädgårdsstaden Danderyd. Moderaterna fortsätter styra kommunen tillsammans med Liberalerna och Kristdemokraterna, men med nya profiler och (grönare) politiskt inriktning.

Fick bilrånarna att fly sin kos

En natt i början av augusti fick en ägare av en exklusiv bil i Djursholm påhälsning av bilrånare. Från sin övervåning såg han tre maskerade män och lyckades då skrämma iväg dem genom att ropa. Under sommaren rapporterade Mitt i Danderyd om flera bilrån, och några fall där rånarna hotade med pistol.

Norrvattens kommuner slösade med vatten

Sommarens hetta kan kännas avlägsen nu, men i juni var många bara tvungna att svalka sig med kalla duschar och poolbad – i sådana mängder att Norrvatten vädjade till folk att sluta slösa. Danderyd var en av kommunerna där man ändå lät kranar och vattenspridare stå på, och där gräsmattorna kanske var onaturligt gröna.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.