ANNONS

Danderyds kommun bjuder in dig till Djursholms slott i kväll

Banérsalen i Djursholms slott;Danderyd
Välkommen in i Banérsalen i Djursholms slott och mingla med politiker och kommungrannar.
En bal på slottet? Inte riktigt men i alla fall ett öppet hus där Danderydsbor får framföra sina åsikter till kommunens toppolitiker.
ANNONS

Har du tankar eller idéer om hur Danderyd ska bli bättre? Eller kanske brinner du för äldreomsorg, byggnads- eller skolfrågor?

Nu har du chansen att träffa alla nämndordföranden i Danderyds kommun och prata om det som engagerar dig.

Danderyd bjuder därför in till ett öppet hus i Banérsalen på Djursholm slott måndagen den 17 februari mellan 18.00-20:00.

Politikerna är nyfikna på vad invånarna tycker om kommunen och vad som borde göras mer eller mindre av.

Danderyds toppolitiker mötte invånarna i Mörby centrum

Vill ha åsikter

Under den senaste tiden har Danderyds kommun samlat in åsikter och samtalat om olika ämnen som rör kommunen tillsammans med Danderydsborna.

Kommunstyrelsens ordförande, Hanna Bocander (M) har funnits tillgänglig vid flera tillfällen i Mörby centrum och i somras ordnades en öppen debatt vid Enebyängen av administratörerna bakom Facebookgruppen Danderyds debatt.

Bägge dessa är varianter för de som bor i kommunen att kunna framföra sina åsikter och få dem besvarade. Det är samtidigt ett tillfälle för politiker att kunna öka transparensen inom kommunen, vilket är ett av den styrande alliansens mål.

ANNONS

Oppositionen besvikna

Representanter från oppositionen är besvikna att de inte har blivit tillfrågade att vara med på kvällens öppna hus.

De främsta politiska företrädarna är de som är personvalda av Danderydsborna. Oppositionspartiernas gruppledare i kommunfullmäktige är alla personvalda. Det är inte Hanna Bocander, hon är vald av Moderaterna, säger Carolin Robson (MP).

Robson anser att det inte bara bör vara personer från majoriteten på plats.

För att Danderyds medborgare ska kunna fråga vad oppositionen anser i vissa frågor kommer hon att finnas tillgänglig på Djursholms slott under kvällen.

Miljöpartiet har i 10 år krävt att kommunen ska ha en dialog med Danderydsborna så jag kommer att vara med på Slottet i alla fall, säger hon.

Snart chans att ställa Danderyds politiker mot väggen

ANNONS