ANNONS

Även Danderyds sjukhus varslar – 250 tjänster ska bort

Danderyds sjukhus huvudingång
Danderyds sjukhus.
Som tredje sjukhus i Stockholms län meddelade Danderyds sjukhus att 100 anställda varslas som en del i att minska personalen med 250 personer.
ANNONS

Krisen i vården i Stockholm fortsätter.

På måndagsmorgonen meddelade först Södersjukhuset att de varslar 100 anställda, och kort därefter följde Danderyds sjukhus.

100 anställda varslas som en del i att minska personalen med 250 personer.

– Vi har arbetat tillsammans inom sjukhuset för att hitta besparingar. Det är ett omfattande arbete och vi är ännu inte riktigt klara, säger Yvonne Haglund Åkerlind, vd på Danderyds sjukhus i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Karolinska meddelat att de varslar 600 tjänster. Det betyder att totalt 950 tjänster försvinner från de tre sjukhuset i Stockholms län.

Stora sparkrav på sjukhusen

Tillsammans med Södersjukhuset ska Danderyds sjukhus spara 600 miljoner kronor under nästa år för att få budgeten i balans. Till exempel har sjukhusen anställningsstopp och stopp för inhyrning av personal sedan den 24 oktober.

Samtidigt har politiken i Region Stockholm meddelat att inga mer pengar kommer att betalas ut för att täcka underskott inom sjukhusen.

Befogad oro

Nya varsel på de andra sjukhusen i länet var precis vad läkarföreningen i region Stockholm varnade för när Karolinska meddelade sina varsel.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.