Danderyds sjukhus får ny VD

Yvonne Haglund Åkerlind.
Yvonne Haglund Åkerlind.
Danderyds sjukhus AB presenterar idag en ny VD, Yvonne Haglund Åkerlind som närmast kommer från Karolinska universitetssjukhuset.
– Det känns jätteroligt och spännande, säger Yvonne Haglund.

Under måndagen presenterade Danderyds sjukhus AB att Yvonne Haglund Åkerlind tar över som ny VD. Yvonne Haglund Åkerlind kommer närmast från Karolinska universitetssjukhuset där hon idag arbetar som temachef för Trauma och Reparativ Medicin.

– Det känns jätteroligt och spännande med den här utmaningen. Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta som VD för Danderyds Sjukhus AB för att fortsätta att utveckla Danderydsandan på ett av Sveriges största akutsjukhus, säger Yvonne Haglund Åkerlind till Mitt i.

Nytt uppdrag

Yvonne Haglund Åkerlind är docent i ortopedi och har tidigare arbetat som chef för bland annat trauma, barn- och vuxenortopedi.

– Jag har arbetat i 20 år på Karolinska universitetssjukhuset med mycket förändringsarbeten och Danderyds sjukhus står nu inför nytt uppdrag, säger Yvonne Haglund Åkerlind.

Patienten blir delaktig

För Danderyds sjukhus del innebär det ett ökat akutuppdrag och ett större vårdbehov. Det byggs idag nya lokaler och ombyggnationer för att kunna möta detta behov.

Yvonne Haglund Åkerlind berättar att även ett förändrat arbetssätt är på gång vilket innebär att sjukhuset ska utveckla vården mer personcentrerad. Där ska patienten bli mer delaktig i sin vård och tillsammans med sina anhöriga.

”Jag är hedrad över uppdraget”

– Jag är väldigt hedrad över uppdraget att få leda Danderyds sjukhus in mot framtiden, säger Yvonne Haglund Åkerlind.

Den 1 oktober startar Yvonne Haglund Åkerlind sin nya tjänst.

Fakta

Yvonne Haglund Åkerlind

Född 1961.

Docent i ortopedi. Har arbetat som chef och ledare för bland annat trauma, barn- och vuxenortopedi samt fler kirurgiska och medicinska verksamheter för både privata och landstingsdrivna vårdgivare. Idag temachef för tema Trauma och Reparativ Medicin vid Karolinska universitetssjukhuset.

Har arbetat över 25 år i Stockholms läns landsting, i huvudsak på Karolinska Universitetssjukhuset.

Har arbetat med både forskning och utbildning i flera av sina tidigare roller inom sjukvården.

Källa: Stockholms läns landsting, SLL