ANNONS

Nya Danderyds sjukhus söker konstnärer

Insändare. Margareta föll ihop och tackar de som tog hand om henne och skjutsade hjärtakuten.
Danderyds sjukhus söker konstnärer.
Torunn Skoglund, kulturförvaltningen på Stockholms läns landsting.
Torunn Skoglund, kulturförvaltningen på Stockholms läns landsting.
Godsmottagningen på Danderyds sjukhus räknas stå klart under 2018. Nu efterlyses konst till väggarna. Avdelningen är inte är öppen för vanliga sjukhusbesökare men konsten ska bidra till en bättre arbetsmiljö för personalen.
ANNONS

Det är Stockholms läns landstings kulturförvaltning som projektleder arbetet med konsten på sjukhusen i länet. Med nya större lokaler på Danderyds sjukhus öppnar det upp för mer konst på väggarna.

Nu sökes konstnärer som vill gestalta godsmottagningen på sjukhuset. I dessa lokaler rör sig endast personal och uttrycket kan därför vara friare men måste istället vara robust och tåligt.

– Godsmottagningen är från 1960-talet och behöver fräschas upp, dessutom blir den större. Det handlar om att göra det bra för de som jobbar på sjukhus som är en väldigt viktig målgrupp, säger Torunn Skoglund på kulturförvaltningen hos Stockholms läns landsting.

En konstnär för en helhetslösning

På sin hemsida skriver Stockholms läns landsting att de vill ha en helhetslösning och ett tydligt konstnärligt grepp som ger karaktär till godsmottagningens lokaler. Konsten får gärna förhålla sig till platsen och dess specifika verksamhet och flöden.

Vidare går att läsa att de efterfrågar främst måleri direkt på vägg men det finns också möjlighet att involvera andra uttryck som till exempel ljus eller tredimensionella objekt.

Flera konstuppdrag

Förutom godsmottagningen utlyses fler konstnärliga uppdrag på Danderyds sjukhus.

– Just nu ligger också en utlysning om sju andra uppdrag i den nya akutvårdsbyggnaden som är under byggnation, säger Torunn Skoglund.

Sista ansökningsdag är den 13 oktober.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.