Danderyds sjukhus prisat för podcast

Kvinnokliniken på Danderyds sjukhus har bäst kommunikation av alla offentliga organisationer i Sverige. Det menar föreningen Sveriges kommunikatörer som prisar kliniken. Skälet till hyllningen är succépodcasten Föda barn som laddats ned 90 000 gånger.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka ger kvinnoklinken på Danderyds sjukhus ut podcast-serien Föda barn. Serien tar upp frågor som rör graviditet, förlossning och eftervård. Syftet har varit att nå ut till och lugna förlossningsrädda kvinnor.

Serien har blivit en succé och laddats ner 90 000 gånger sedan starten. Nu har kvinnokliniken och kommunikationsenheten på Danderyds sjukhus som står bakom podden fått pris av yrkesnätverket Sveriges kommunikatörer.

Varje år delar Sveriges kommunikatörer ut ett pris till den offentliga organisation som har bäst kommunikation, och i år valdes alltså kvinnokliniken tillsammans Danderyds sjukhus kommunikationsenhet.

Andra nominerade i kategorin var Malmö för sin information i samband med införandet av gränskontrollerna mellan Köpenhamn och Malmö, och Trafikverket, för sin information kring Hallandsåsen.