Danderyds toppolitiker mötte invånarna i Mörby centrum

Hanna Bocander möter medborgare i Mörby Centrum en gång i månaden under hösten. Anita Eneflo och Birgitta Swedenberg passade på att ventilera åsikter om Danderyds framtid.
Hanna Bocander möter Danderyds invånare i Mörby centrum för att svara på frågor. Här är hon i samtal med Birgitta Swedenborg och Anita Enflo
Flera kommuninvånare ville träffa Hanna Bocander (M) för att diskutera om Danderyds framtid.
– Det här ska jag göra löpande, det är både bra och roligt att träffa medborgarna, säger hon.

Under hösten träffar kommunstyrelsens ordförande i Danderyd, Hanna Bocander (M), invånarna i kommunen för att svara på deras frågor.

Den första av dessa politiska samtal ägde rum under torsdagen i Mörby centrum. Och ett tiotal personer kom och ville prata med Danderyds toppolitiker.

– Idag kom mest bekanta kommuninvånare som jag känner sedan tidigare och har haft samtal med om de saker som de tog upp. Jag tycker att det är bra att vi har en dialog även om vi tycker olika, säger Hanna Bocander.

Hanna Bocander möter medborgare i Mörby Centrum en gång i månaden under hösten. Anita Eneflo passade på att ventilera åsikter om Danderyds framtid.

Vill vara tillgänglig

En av anledningarna till att dessa träffar har kommit till är för att Hanna Bocander anser att det är ett bra sätt att vara tillgänglig för medborgarna på.

– Jag hinner inte svara på alla mail och har ingen politisk sekreterare, så det kan bli hårt tryck på mig när det händer mycket på en gång. Då kan det vara mer effektivt att ta vissa frågor direkt med personen istället för flera turer i mail.

Bocander fick frågor om bland annat bostadsbyggande, trygghet, sopstationer och Roslagsbanan. Ganska väntade ämnen enligt Hanna Bocander.

Till framtida samtal hoppas hon att fler personer kommer förbi. Och gärna nya ansikten.

– Det skulle vara roligt att bli överraskad, till exempel av någon som har en idé som man själv inte tänkt på. Eller ett medborgarinitiativ som någon vill driva igenom.

Hanna Bocander möter medborgare i Mörby Centrum en gång i månaden under hösten. Anita Eneflo passade på att ventilera åsikter om Danderyds framtid.

Fakta

Här är nästa samtal i Mörby centrum:

Torsdag 10 oktober, klockan 08.30-10.30

Måndag 11 november, klockan 08.00-10.00

Onsdag 11 december, klockan 14.30-16.30

Källa: Danderyds kommun