Danderyds ungliberala backar Birgitta Ohlsson

Pontus Almquist; Liberala Ungdomsförbundet Täby_Danderyd
Pontus Almquist, ordförande för Liberala Ungdomsförbundet Täby-Danderyd Foto: Privat
*** Local Caption *** Jan Björklund, ny fp-ledare och Brommabo. Vid Björklunds hage.
Jan Björklund, nuvarande partiledare för Liberalerna. Foto. Åsa Sommarström
Liberala Ungdomsförbundet vill se Birgitta Ohlsson som ny partiledare. Foto: Arkivbild
Liberala Ungdomsförbundet vill se Birgitta Ohlsson som ny partiledare. Foto: Arkivbild
Liberala ungdomsförbundet i Danderyd backar Birgitta Ohlsson som ny partiledare. Och anklagar samtidigt partiets lokala ledning, som vill ge Jan Björklund fortsatt förtroende, för toppstyre.

Liberala ungdomsförbundet i Danderyd går emot sitt huvudparti lokalt och backar Birgitta Ohlsson som ny partiledare. Samtidigt riktar ungdomsförbundet skarp kritik mot Liberalerna i Danderyd för att ha offentligt ha förordat Jan Björlund som fortsatt partiledare utan att först ha konsulterat sina medlemmar.

Liberalerna i Danderyd borde ha bjudit in till medlemsmöte menar Pontus Almquist, ordförande för LUF Täby-Danderyd.

– Jag är av den starka övertygelsen att om det här valet ska ha legitimitet, oavsett utfall, så måste medlemmarna få vara med och tycka till. Det här valet kan inte styras från toppen, säger Pontus Almquist som uppmanar alla lokalföreningar och länsförbund i landet att göra valprocessen så transparent och demokratisk som möjligt så att alla medlemmar får göra sin röst hörd.

– Vi står bakom förslaget om en rådgivande medlemsomröstning på nationell nivå, säger han.

Enligt Liberalerna Danderyd är Jan Björklund den ledaren som kan ena partiet, långsiktigt stärka liberalerna och arbeta för ett regeringsskifte tillsammans med allianspartierna  i ett komplicerat allmänpolitiskt läge.

LUF vill se en ny partiledare. Liberalerna har backat de senaste två valen och fortsätter att backa. En förnyelseprocess att ta på allvar kräver en ny partiledare, menar Pontus Almquist.

– Birgitta Ohlsson har nästan samma erfarenheter som Jan Björklund trots 13 år mindre på nacken. Hon har karisma och väcker engagemang hos människor. Det är så väldigt viktigt, säger han.