ANNONS

Höga hus vid torget? Nej tack!

Hans Iwan Bratt och Lars Avellán vid Nora torg.
Hans Iwan Bratt och Lars Avellán vid Nora torg.
Många i Danderyd motsätter sig kommunens byggplaner. Nu bjuder Villaägarna i Danderyd in till öppet möte för att tillsammans med politikerna diskutera byggandet i kommunen.
ANNONS

Grannar runt Nora torg motsätter sig kommunens planer på att bygga tre nya hus med en maxhöjd på 15 meter längs Noragårdsvägen, vilket de menar förstör områdets karaktär. Nu bjuder Danderyds villaägareförening in till debattkväll om byggandet i kommunen.

– Det blir katastrofalt för oss i området och förstör vår villastad. Runt varje bygge blir det oro och kritik bland de närboende men det vi vill göra är att föra debatten sakligt och korrekt. Det blir svårt när kommunen inte agerar korrekt, säger Hans Iwan Bratt som sitter i styrelsen för Nora torgs framtid.

Omfattande byggplaner i Danderyd

Danderyds kommun har 36 pågående planprojekt på sin hemsida. Flera av dessa strider mot villaidyllen enligt Danderyds villaägareförening. Oron och missnöjet bland de boende som skapas av kommunens byggande beror på att kommunen väljer att informera medborgarna för sent i byggprocessen.

– Under den pågående mandatperioden har byggandet i kommunen eskalerat men besluten fattas av en mindre grupp politiker. Flera i byggnadsnämnden som jag har pratat med kommer inte att ställa upp för omval, säger Hans Iwan Bratt.

Villastaden på väg att försvinna

Inför debattkvällen den 17 januari kl 19 i Danderyds gymnasium har föreningarna ställt två krav på kommunen och vill att dessa diskuteras. Det ena är att det ska finnas en total öppenhet vad gäller kommunens byggplaner och det andra är att de berörda ska vara delaktiga redan i början av processen.

– Redan idag är Danderyd på nionde plats i landet sett till befolkningstäthet. Säljer kommunen ut mer mark och bygger stora hus försvinner snart villastaden som de så gärna vill stoltsera med, säger Lars Avellán som är initiativtagare till grupperna Bromsa Östra Enebytorg och Danderyds Framtid diskussionsgrupp.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.