ANNONS

Pojke misstänkts ha sålt knark på skoltid

Sms danderydselev åtalas
SMS-konversation i pojkens mobil.
Den tonårige pojken ertappades med knarkrester i sitt elevskåp på Danderyds gymnasium. I ett kassaskåp i pojkens hem förvarade han stora mängder kokain, hasch och ecstasy. Nu åtalas han. Pojken erkänner att han hade drogerna i syfte att sälja.
ANNONS

Ett första beslag gjordes på Danderyds gymnasium efter att polisen fått tips om att elever förvarade narkotika i elevskåpen. Polishund spårade då upp skåpet som tillhörde pojken, hemmahörande i Djursholm.

Beredd på urinprov

I skåpet hade pojken rester av narkotika, påsar som används vid försäljning av droger samt en löspenis som enligt polisen används av den som vill lämna drogfria urinprov på ungdomsmottagningar.

Löspenis som används för att lura provtagaren vid drogtester.

Löspenis som används för att lura provtagaren vid drogtester. Foto: Polisen

Knark i kassaskåp i Djursholmsvillan

När polisen sedan gjorde en husrannsakan i pojkens hem hittades droger värda 100 000 kronor, bland annat hasch, kokain, ecstasy, våg och kniv, som låg gömda i ett kassaskåp. Ännu mer cannabis i hittades gömda i garderober och i en vattenflaska.

Droger förpackade i portionspåsar.Bild: Polisen

Droger förpackade i portionspåsar. Bild: Polisen

Försäljning vid RM-hallen

I Djursholmsvillan hittades också en väska med sedlar i olika valörer, och en genomgång av pojkens kotoutdrag visar att han mottagit en mängd swishbetalningar. I SMS-konversationer har den åtalade pojken erbjudit olika typer av droger till ungdomar i Stockholm. En del av försäljningarna misstänks ha skett på skoltid.

Pojken ska bland annat ha sålt droger vid idrottshallen RM-hallen i Danderyd.

Mitt i har tidigare skrivit om att unga i Danderyd använder mest droger i hela Stockholms län. Danderydsungdomar ska enligt undersökningar också ha lätt att få tag på droger, jämfört med andra kommuner.

Ytterligare en pojke

Pojken är skäligen misstänkt för innehav, liksom överlåtelse enligt brott mot narkotikastrafflagen. Pojken erkänner brott. Ytterligare en tonårig pojke står åtalad i härvan. Han erkänner innehav för eget bruk men nekar till misstankar om att han deltagit i narkotikaförsäljningen.