Danderydsförfattare prisad

Författaren Ulf Durling, bosatt i Danderyd, har vunnit det nyinstiftade Oliver Twistpriset. Priset delas ut av föreningen Novellmästarna och ges till personer som främjat novellkonsten.

Ulf Durling är den första personen som får ta emot priset. Juryns nominering löd ”För synnerligen förtjänstfullt författande och gediget arbete med att främja novellkonsten”.

– Ulf Durling har som författare länge arbetat med den svåra konsten att skriva noveller, på det sättet uppmuntrar han andra människor att också göra det, därför får han priset, säger Novellmästarnas ordförande Helena Sigander.

Några prispengar är det dock inte frågan om. Priset är en hedersutmärkelse och vinnaren får, utöver ett diplom även en skämtteckning med ett Charles Dickens-relaterat motiv, en burk oliver och en påse Twist.

Från Novellmästarna vill man att priset ska bli årligt återkommande.

– Tanken är att det ska återkomma till förtjänstfulla novellister, gärna sådana som ofta är ute och pratar om sitt arbete, säger Helena Sigander.

Ulf Durling debuterade som författare år 1971 med kriminalromanen Gammal ost. Sedan dess har han släppt flera romaner och novellsamlingar.