ANNONS

Danderydskonstnär på Vårsalongen för tionde gången

Charlotte Sachs, konstnär på vårsalongen
Charlotte Sachs ställer ut på Vårsalongen.
Rekordmånga ville visa sin konst på Vårsalongen på Liljevalchs 2019. Charlotte Sachs från Stocksund knep en av de åtråvärda platserna - igen. Tio gånger har hon valts ut av den kräsna juryn.
ANNONS

Hela 3538 konstnärer har skickat in sina verk till bedömning av konsthallens jury. Efter en veckas intensivt juryarbete har 136 konstnärer från hela landet valts ut. 25 januari öppnar utställningen där deras verk visas kan beskådas av allmänheten.

Två av årets deltagare kommer från Danderyd – Charlotte Sachs och Johan Barrett – och de har båda varit med på Vårsalongen förut. För Charlotte Sachs blir det tionde året hon är med. Ändå blev hon förvånad när beskedet kom.

– Jo, för jag blev refuserad de senaste två åren. Men det här blir tionde gången för mig, säger hon.

Charlotte Sachs, konstverk till vårsalongen

Sachs är verksam som konstnär året om men att få visa några få verk på vårsalongen är speciellt. Dels för att Vårsalongen har så många besökare, dels för att det är så tuff konkurrens.

ANNONS

– Det ger mig lite råg i ryggen som amatörkonstnär att i en sådan hårt gallring komma med. Då är det värt något det man håller på att pula med. Det är väldigt uppmuntrande för det enskilda arbetet.

Charlotte Sachs, konstverk till vårsalongen

Temat i Charlotte Sachs verk på Vårsalongen är ”Det sista uppbrottet”. De föreställer människor som lämnar sina hem.

Yngst bland årets deltagare är en 18-åring från Stockholm och äldst är två deltagare som passerat 90-årsstrecket. Skaparlusten har ingen ålder.

– Jag fyller 80 nästa gång. Något måste man hålla på med medan man väntar på uppbrottet, säger Charlotte Sachs.

I december ställer hon ut på Edsviks konsthall.