ANNONS

Danderydsvilla är dyrast i landet

Den dyraste villan i landet som är utlagd till försäljning finns i Danderyd.

Prislapp: 60 miljoner kronor.
ANNONS

Den dyraste villan på bostadssajten booli.se, som visar alla villor i landet som är utlagda via mäklare till försäljning, är ett hus på Aslögsvägen i Djursholm.

– Det är den dyraste villan just nu, bekräftar Josephine Linghammar, marknadsansvarig på booli.se.

Villaägaren på Aslögsvägen har tidigare tackat nej till ett bud på 50 miljoner kronor. I ett år har villan varit ute till försäljning.

– Det är inte ovanligt att det tar både ett och två år att sälja en villa i den här prisklassen, säger Pontus Warholm, mäklare på Magnusson mäkleri som ska sälja huset.

Villan på Aslögsvägen ligger på en egen udde, har nio rum, en insynsskyddat tomt på 2 512 kvadratmeter, egen hamn och sandstrand. I huset, som byggdes på 1960-talet och är renoverat, finns bland annat en stor vinkällare, påkostat kök, ljudisolerat biorum och pool.

– Priset på attraktivt belägen tomtmark är helt hysteriskt, ­säger Pontus Warhol.

60 miljoner kronor är ett av de högsta priserna i Danderyd på senare år. Bland tidigare dyra villor kan nämnas en villa på Väringavägen som för tre år sedan gick för 80 miljoner kronor. Ett år senare såldes en villa på samma gata för 69 miljoner kronor. I november förra året såldes en villa på Götavägen i Djursholm för 48 miljoner kronor.

stockholm Årets upplaga av Antikmässan vid Stockholmsmässan i Älvsjö lockade nästan 25 000 besökare. Antikhandlare bjöd ut antikviteter till försäljning och enligt arrangören lockades många yngre besökare.

Det vinnande bidraget av Årets monter vanns av Modernity på Sibyllegatan i Stockholm. Modernity vann också Årets dyrgrip. Årets antikaffär blev J.P. Willborg.

ANNONS

Priset på attraktivt belägen tomtmark är helt hysteriskt.

många kom för att spana in ny inredning på mässan

Patient fick medicin trots allergi

DANDERYD En patient besökte en akutavdelning på Danderyds sjukhus för värk. Hon fick hon frågan om hon hade några allergier och sa att hon var allergisk mot kodein.

Patienten blev senare ordinerad en värkmedicin som visade sig innehålla just kodein. Patienten fick laxermedel som motmedel och klarade sig turligt nog utan skador.

Inspektionen för vård och omsorg kritiserar nu en läkare för att ärendet inte handlagts i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet och Danderyds sjukhus kritiseras för att det inte fanns tillräckliga rutiner i journalföringen.

ANNONS