Danny Saucedo uppträder på välgörenhetsgala i Filadelfiakyrkan

Bild från förra årets Hjälp oss hjälpa-gala.
Bild från förra årets Hjälp oss hjälpa-gala.
Musik, dans och humor – men även allvar.

Den 14 april anordnas välgörenhetsgalan "Hjälp oss hjälpa" i Filadelfiakyrkan.

– Årets tema känns väldigt aktuellt, säger projektledare Julia Groop.

För andra året i rad arrangeras välgörenhetsgalan ”Hjälp oss hjälpa” i Filadelfiakyrkan. Galan är ett samarbete mellan Kaggeholms folkhögskola och Filadelfiakyrkan, tidningen Dagen är medarrangör.

Årets insamling går till projektet ”A better home”. Projektet arbetar för integrering av romska familjer i Rumänien genom särskilt stöd för bland annat barns skolgång, arbetsträning för vuxna och hjälp till reparation av bostäder.

– Det känns väldigt aktuellt att hjälpa den här gruppen av människor. Och att göra det på plats så att de kan få vara kvar i sitt hemland och slippa fly, säger Julia Groop som går Kaggeholms tv-produktionslinje.

Elever från tv-produktionslinjen och representanter från Filadelfiakyrkan har även varit nere i Rumänien och gjort ett reportage som kommer att visas på galan.

– Målet är självklart att samla in så mycket pengar som möjligt. Men även att det kommer mycket folk som får se vår första stora tv-produktion, säger Julia Groop.

Årets gästartist är ingen mindre än Danny Saucedo.

– Det känns jätteroligt. Han kommer att uppträda tillsammans med elever från Kaggeholms musiklinje.

Trots det viktiga ändamålet utlovar Julia Groop en härlig kväll för alla som kommer.

– Det blir ingen deppig stämning. Det blir mycket show och dans, men även allvar såklart. Jag tror att man får ut mycket av kvällen.

Galan går av stapeln klockan 19.00, torsdag 14 april i Filadelfiakyrkan.