Dansare intar Ungdomens hus

Akrobatisk dans vid festivalen 2014.
Akrobatisk dans vid festivalen 2014.
Gillar du dans? Då är dansfestivalen i 2:a hemmet rätt plats för dig. Nästa helg tävlar både nybörjare och proffs, i breaking, dancehall och allstyle.

Det är gratis att komma och titta.

Det lär bli trångt i 2:a hemmet, Ungdomens hus, nästa helg. Ansvarig för ”4 Element Hiphop Jam” är Franca Villena, som ordnat festivalen två gånger tidigare.

– Första gången var 2013. Då kom det över 600 personer. Det var helt otroligt – nästan mer än vi klarade men ändå jättelyckat. Vi körde 2014 också, men förra året gjorde vi ett uppehåll. Ni är vi tillbaka! säger hon.

Fredag den 22 april blir det ”Allstyle rookie”. De som tävlar ska vara relativt nya dansare och får välja vilken stil de vill. Vinnaren får delta i en ”megafinal” i Hammarby sjöstad den 4 juni.

Lördag den 23 april blir det tävlingar för mer vana dansare. Grenarna är ”Allstyle Pro”, med en prissumma på 2 500 kronor, ”2on2 Breaking Battles” med en prissumma på 5 000 kronor, och ”Dancehall 2on2” med en prissumma på 5 000 kronor.

– De som dansar kommer inte bara från Stockholm utan från andra ställen i Sverige och från andra länder. Och flera av domarna är själva kända dansare, berättar Franca Villena som hoppas på succé i år igen.

– Man blir så glad och musik och dans! Och man utbyter kunskap, blir inspirerad och ger varandra energi.

Arrangörer är Fryshuset Skärholmen, Kulturskolan, SV Stockholm och Skill Bill, med stöd av Devote Dance. Den som vill tävla kan anmäla sig senast en timme före start.