ANNONS

Dansbana, bridge eller ungdomsgård i läktaren?

PO Nilsson är en av alla läsare som skickat in förslag till tidningen. Han vill arrangera dans i läktarbyggnaden vid Täby galopp.
PO Nilsson är en av alla läsare som skickat in förslag till tidningen. Han vill arrangera dans i läktarbyggnaden vid Täby galopp.
Förslagen på vad läktarbyggnaden vid Täby galopp kan användas till har strömmat in. Här presenteras ett urval av dem.
ANNONS

Täby galopp har flyttat och området ska bli en ny stadsdel. Men läktarbyggnaden får stå kvar i åtminstone tio år till. För några veckor sedan efterlyste vi tillsammans med Täby Park AB förslag från er läsare på vad den ska användas till.

Gensvaret var stort och nu har vi skickat över förslagen till Täby Park AB:s vd Anna Galli som kommer att gå igenom dem.

– Det är toppen, vi kommer att titta på vad byggnaden ska användas till under hösten parallellt med att vi utreder de tekniska förutsättningarna, säger hon.

Förslagen varierar stort, men gemensamt för flera av dem är att nöje står i centrum. Bodil Johansson skriver att hon önskar ett riktigt nöjespalats, med bar, restaurang, bowling, biljard och scener för konserter och teater. Bridgeklubben BK Alert vill använda läktarbyggnaden till ett Bridgens hus, där man kan samla alla klubbar i norrort.

PO Nilsson vill i stället att det ska bli en plats för mogendans, och säger att han själv kan tänka sig att vara organisatör.

– Kommunen har en åldrande befolkning, det finns många pigga och fräscha pensionärer som gärna skulle vilja komma ut och dansa, säger han.

PO Nilsson menar att det inte behövs så mycket för att det ska bli verklighet med en dansbana där.

– Det behöver inte vara så märkvärdigt, man ordnar med en orkester och så får folk komma dit och dansa och träffas. Det blir ganska billigt, och man kan dela byggnaden med andra aktiviteter, säger PO Nilsson

Andra föreslår att byggnaden ska bli ett kulturhus. Det är något som många länge velat se i Täby, och förslag finns på att huvudbiblioteket ska utvecklas till det. En person vill istället att läktarbyggnaden används som bostad till flyktingar, något som kommunen har haft problem med att hitta.

ANNONS

14-åriga Filippa Granåsen vill ha en ungdomsgård med aktiviteter för barn över 13 år. Något som hon tycker saknas i dag. Som exempel på saker hon tycker skulle erbjudas nämner hon bowling, pingis, biljard och andra sporter.

Många Täbybor är inne på att restauranger och café-verksamheter borde fortsätta då lokalerna redan är anpassade för det. Det är något som Täby Park AB:s ledning håller med om.

Hur det blir återstår att se. Arbetet med att utveckla området pausar delvis i sommar när många har semester och tas upp igen till hösten. Att hitta ett användningsområde för läktarbyggnaden borde dock gå relativt fort. Först måste dock en utredning av byggnadens tekniska förutsättningar göras. Förhoppningen är att få igång någon form av aktivitet i byggnaden till årsskiftet 2017/2018.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.