Dansbanan flyttas till Eriksdalslunden

I vår ska dansbanan byggas upp i Eriksdalslunden istället.
I vår ska dansbanan byggas upp i Eriksdalslunden istället.
Dansbanan som fanns i Rosenlundsparken under förra sommaren har beskrivits som en succé, med många bokare och besökare. Men samtidigt fick stadsdelen in många klagomål på ljudnivån. Nu ska dansbanan flyttas.

Förra våren byggdes dansbanan mitt emot solstolarna i Rosenlundsparken. Den öppnades i juni och beskrivs av stadsdelsförvaltningen som en ”omedelbar succé” som användes flitigt under hela sommaren.

LÄS MER: Dansbanan i Skånegläntan – en publiksuccé

Störde grannarna

Men samtidigt kom det in många klagomål från närboende, som tyckte att det var en störande ljudnivå på kvällarna. Miljöförvaltningen gjorde därför ljudmätningar i en bostad intill parken, som visade att ljudnivån från musiken ledde till en för hög bullernivå inomhus.

På grund av ljudstörningarna har förvaltningen gjort en ny utredning om att flytta dansbanan till en ny plats. Det har kommit in flera förslag från södermalmsbor, bland annat att flytta den till Norra Fatbursparken. Men förvaltningens val föll på Eriksdalslunden.

En lämplig plats

– Vi ser det som en lämplig plats för dansbanan, bland annat med tanke på ljudnivån, eftersom det inte är boende precis intill platsen, säger Kenneth Kempendahl, stadsmiljöchef Södermalms stadsdelsförvaltning och fortsätter:

– Det är en trevlig verksamhet som många tycker om och då gäller det att hitta en bra plats där det inte stör och samtidigt ska det vara tillgängligt. Så det är bra om det inte ligger för långt från tunnelbanan.

Flyttas i vår

Vilka tider som dansbanan kommer att kunna användas är ännu inte klart.

– Vi har inte fastställt vilka tider det ska vara öppet eller hur bokningssystemet ska fungera än. Det ska vi diskutera med dansföreningen först, säger Kempendahl.

När ska dansbanan flyttas?

– Det blir i vår någon gång, men jag vill inte sätta ett specifikt datum, för det beror på väderförhållandena, säger Kenneth Kempendahl.