ANNONS

Dansbanan i Skånegläntan – en publiksuccé

Dansläraren Andreas Källman leder en bachata på den nya dansbanan i Skånegläntan.
Dansläraren Andreas Källman leder en bachata på den nya dansbanan i Skånegläntan.
Den nya dansbanan vid Skånegläntan har blivit en succé sett till antalet besökare. Så gott som varje kväll svängs det om på banan.

Men närboende har klagat på störande buller.
ANNONS

Livfull lindyhop, Argentinsk tango och het salsa. Flertalet dansstilar finns representerade i bokningsschemat till den nya dansbanan som invigdes i slutet av juni i Skånegläntan i Rosenlundsparken.

Dansbanan har varit och är nära på fullbokad hela sommaren, det är gratis att boka den. Staden betalar elektriciteten om man vill koppla in en ljudanläggning.

En av dem som bokat dansbanan är Andreas Källman, som till vardags driver dansskola.

– Det finns inte så många dansbanor utomhus i Stockholm. Här på Söder är det perfekt läge att ha en. Det är härligt att kunna dansa utomhus, säger han.

På dansschemat för kvällen står prova-på-lektioner i salsa och bachata, en intim dans från Dominikanska Republiken. De flesta danskvällarna på banan kostar inget att delta i, ibland uppmuntras det att ge en tjuga i dricks till musikanter eller danslärare.

Från stadens sida är man hittills mycket nöjd med den nya dansbanan.

– Det dansas var och varannan kväll, den är otroligt utnyttjad. Den används även för spontandans. Vi ser mycket positivt på det, säger Kenneth Kempendahl, stadsmiljöchef på Södermalm.

Två klagomål har hittills kommit in till staden. Det är från en närboende som tycker ljudet från dansbanan är störande. Dansen får pågå fram till klockan 22 på kvällarna. Klagomålen har skickats till miljöförvaltningen, som ålagt stadsdelen att göra ljudmätningar. Dessa kommer att ske i augusti.

I höst ska stadsdelen även göra en egen utredning om hur dansbanan fungerat. Dansbanan kom till genom ett medborgarförslag som skickades in till stadsdelsnämnden förra året. Politikerna tyckte att det var en lysande idé, och redan i sommar är dansbanan alltså på plats.

ANNONS

Den bokas genom att gå in på ”Skånegläntans dansbana” på Facebook.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.