ANNONS

Danslärare döms för våldtäkt mot barn

Danslärare döms för våldtäkt mot barn
Danslärare döms för våldtäkt mot barn
En danslärare som haft kurser i dans och bland annat dansat i Melodifestivalen har dömts till fyra års fängelse för flera fall av våldtäkt och ofredanden mot sina elever.
Den yngsta som utsattes var tolv år gammal.
ANNONS

Dansläraren, som bland annat har dansat i Melodifestivalen, undervisade också i dans. Det var genom dansklasserna som han  utvecklade sexuella relationer med flera flickor.

Övergreppen skedde i lokaler och utomhus på Kungsholmen och även i en lägenhet i Järvaområdet.

Yngsta flickan var tolv år

Det var när en mamma anmälde dansläraren för våldtäkt mot hennes dotter som övergreppen mot flickorna uppdagades.

En tolvårig flicka, som utsattes, hade kontakt med dansläraren genom olika appar och ibland sällskap med honom till tunnelbanan.

I konversationer har dansläraren på olika sätt skrivit att han vill ha sex med henne. Enligt domen utsatte mannen flickan för flera våldtäkter.

Mannen har hela tiden nekat till brott och hävdat att han inte ens befunnit sig på brottsplatserna. I  förhör har han uppgett att  flickan har sagt att hon var 17 år.

Enligt domen har mannen även utsatt en 13-årig flicka för ofredanden flera gånger bland annat via en chatt. Mannen har även onanerat framför henne.

Fyra fall av våldtäkt mot barn

I fredags dömde Solna tingsrätt honom till fyra års fängelse för sexuellt övergrepp mot barn, kränkande fotografering, fyra fall av våldtäkt mot barn, fyra fall av sexuellt utnyttjande av barn och fem fall av sexuellt ofredande mot barn. Totalt handlar det om 15 åtalspunkter.

Mannen ska betala totalt 235 000 kronor i skadestånd.

ANNONS
ANNONS