ANNONS

Gör dansshow i protest mot julhetsen

Glatt gäng från Söderort sätter ihop en annarlunda julshow.
Dansarna hemma hos Sandra Klack i Västertorp.
Västertorpsbon Sandra Klack är en av skaparna bakom den lite udda julföreställningen "In the mood for Christmas". Genom swingdans och jazzmusik vill de motverka julklappshetsen.
– Showen är väldigt lättsam men lämnar ändå en tankeställare, säger hon.

ANNONS

Den 13-15 december är det dags för julshowen ”In the mood for Christmas” på Playhouse Teater i Stockholm.

Det är Västertorpsbon Sandra Klack som tillsammans med Mattias Lundmark står bakom produktionen.

– Vi har gjort en julföreställning varje år sen 2012. Då ville jag göra en längre föreställning och Mattias hade erfarenhet av det sen innan. Det var hans idé med tema, och just julen gör att det känns mer som en tradition, säger Sandra.

Glatt gäng från Söderort sätter ihop en annarlunda julshow.

F.v: Mikaela Hellsten, Markus Rosendal, Sandra Klack, Maja Hellsten, Mattias Lundmark, Anna Forss, Jakob Bergelin. Foto: Anna Z Ek

Gruppen kallar sig Lindy Christmas och består av ett gäng professionella swing-dansare som uppträder med en blandning av lindyhop, stepp och jazz med musik av bland annat Ella Fitzgerald och Duke Ellington.

– Det är en föreställning för hela familjen verkligen, även barn. Dansen är ju väldigt fartfylld och det brukar de tycka är kul, säger Sandra Klack.

Handlingen tar sin plats i New York och speglar fattiga som rika, gamla som unga. En fråga som ställs är vad den perfekta julklappen egentligen består av.

– Showen är lättsam men lämnar en tankeställare. Den får en att börja fundera över om det finns någon i ens närhet som kanske är ensam. Någon att ta hand om, säger Sandra.

ANNONS

Markus Rosendal, som har dansat swing i 20 år, lovar att det blir en ordentlig show.

– Det är verkligen inget sömnpiller. Det är en visuell smällkaramell med en blandning av akrobatik, sång, dans och såklart en rejäl dos julstämning. Och vem vet, kanske tomten kommer på besök, säger han.

Glatt gäng från Söderort sätter ihop en annarlunda julshow.

”En smällkaramell av dans och akrobatik”, säger Markus Rosendal (till höger i bild) Foto: Anna Z Ek.

Genom dansen vill de ta bort fokus från julklappshetsen, och istället visa hur viktigt det är att ta hand om de närmaste.

– Det är så mycket splittringar och oro i dagens samhälle, och då vill vi inbringa en lättsam stämning med dansen, säger Markus.

Han säger att föreställningen innehåller budskap om glädje, samtidigt som det är en chans att slippa stressen för ett tag och hitta ny energi.

– Alla är på jakt efter den perfekta julklappen, men vad består den av? För mig är det att skapa minnen ihop. Att höja oss ett steg bortom groll och fejder.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.