Dante stals när Tommy handlade

”Jag kunde knappt sova under de två dagarna han var borta, jag var helt förstörd”, säger Tommy.
”Jag kunde knappt sova under de två dagarna han var borta, jag var helt förstörd”, säger Tommy.
Den 4,5 månader gamla engelska bulldogen Dante stals utanför ÖoB.

Sedan såldes han vidare på en pizzeria.

Men efter en efterlysning på Facebook kunde valpen återförenas med sin ägare.

När Tommy gick in på ÖoB i Vällingby förra måndagen knöt han fast Dante ordentligt utanför. Men när han kom ut fem minuter senare var den 4,5 månader gamla engelska bulldogen borta.

Tommy förstod direkt att hunden hade blivit stulen, och fick sedan höra att ett vittne hade sett några män ta med hunden in i en bil och köra därifrån.

När Tommy ringde polisen blev han ombedd att göra en anmälan och fick beskedet att de inte kunde prioritera att skicka ut en bil.

– De borde ha tagit det på större allvar och inte bara betraktat hunden som ett föremål som var värt si och så mycket pengar. Det är nästan som en familjemedlem.

I stället tog han saken i egna händer och satte upp lappar i området och gick ut med en efterlysning på Facebook. Två dagar senare ringde det i hans telefon. ”Jag tror att hunden jag har köpt kan vara din”, sa en man till i andra änden.

Köparen berättade för Tommy att han hade fått syn på valpen när han besökte en pizzeria i Skarpnäck. När han sa att den var fin ska han plötsligt ha blivit erbjuden att köpa den för 3 000 kronor.

Tommy berättar att köparen via en kompis fått reda på att Dante var efterlyst via Facebook, och bestämt sig för att kontakta honom. Efter samtalet kastade sig Tommy i bilen och åkte till Danderyd och där köparen jobbade. Väl där fick han äntligen återförenas med sin valp. Då kom lättnaden.

– Jag kunde knappt sova under de två dagarna han var borta, jag var helt förstörd, säger Tommy som vill tacka alla som hjälpt honom att få hunden tillbaka.

Han uppmanar alla hundägare som brukar lämna sina hundar utanför affären att tänka om.

– Jag kommer aldrig att göra det igen, inte ens i 30 sekunder.

Enligt polisen är hundstölder ovanligt i västerort. Däremot har det förekommit på andra håll i Stockholm, och på Hundstallet i Åkeshov känner man till andra liknande händelser.

– Vi vet att det förekommer, säger verksamhetschefen Margite Norden­stam.

Hon säger att hundar som amstaff och bulldog kan vara mer stöld­begärliga eftersom deras popularitet gör dem lättare att sälja vidare. Rasen är värd en hel del pengar om hunden har stamtavla. Men det råd hon ger till alla hundägare gäller för alla raser och prisklasser.

– Lämna aldrig hunden utanför affären.

Mannen som köpte Dante har förhörts av polisen och är inte misstänkt för något brott. Däremot har han lämnat signalement på ett antal män som var med på pizzerian i Skarpnäck och som misstänks för stölden.