ANNONS

Därför står bygget vid Haningeterrassen still

Arbetet stannat av sista veckan i bygget av Blicken vid Haningeterrassen i Handen.
Arbetet stannat av sista veckan i bygget av Blicken vid Haningeterrassen i Handen.
De boende högst upp i Blicken, första huset i Haningeterrassen i Handen, kommer utan problem se till Globen.
Blicken blir Haninges högsta hus när det står klart.
Den sista veckan har byggarbetarna vid bygget av bostadshuset Blicken vid Haningeterrassen lyst med sin frånvaro. Anledningen är en förseningar i leveransen, bekräftar Riksbyggens entreprenör för Mitt i.
ANNONS

Brf Blicken, som blir Haningeterrassens första bostadshus och högsta huset i hela Haninge, ska bli 18 våningar högt och inrymma 85 bostadsrätter.

Det formella spadtaget av lägenheterna, som byggs av Riksbyggen vid Poseidonbron, togs i våras och bygget har snart hållit på i ett år.


Läs mer: Spadtaget för Brf Blicken har tagits


Men senaste veckan har knappt några byggarbetare setts till. Blenard Saraci vid Falk construktion management, som jobbar med projektet åt Riksbyggen, bekräftar för Mitt i Haninge att det är förseningar i leveransen.


Läs mer: Bygget av Haningeterrassen försenat


– För närvarande råder låg aktivitet på byggarbetsplatsen. Detta beror på en försening i stomleverans och montage. Vår entreprenör håller på och utreder orsak till förseningen. Vi räknar med att arbetet kommer igång med synbara aktiviteter inom kort, säger han.

Enligt Blenard Saraci är det leveransproblem från en fabrik i Baltikum som ställt till det.

– Jag har ingen prognos för när byggarbetet kan vara igång igen i full kraft igen, men jag hoppas att problemet löser sig så snart som möjligt, säger han.

Blenard Saraci betonar att Blicken-arbetet i övrigt pågår för fullt.

ANNONS

– Produktionen är igång för fullt, och upphandlingar pågår. Bara för att vissa moment inte fungerar hundra procent så betyder det ju inte att arbetet stannat upp, säger han.

Uppdatering: Vid 11.30-tiden på tisdagen bekräftar Blenard Saraci för Mitt i Haninge att bygget är igång igen med full kraft vid Haningeterrassen. Själva byggarbetsstoppet av Blicken pågick drygt en vecka.

– Det är full produktion på platsen nu igen, när jag kom dit precis, säger han.


Läs mer: Blicken blir högst i Haninge


Totalt ska Riksbyggen uppföra cirka 600 lägenheter i blandade upplåtelseformer vid Haningeterrassen.

14 hus, servicelokaler och den nya underjordiska bussterminalen med 12 busshållplatser ska inrymmas i Haningeterrassprojektet.

Sedan tidigare har inflyttningen i Brf Blicken varit inplanerad till slutet av 2017 eller början på 2018.