ANNONS

Därför såg du snö på Rissneleden i går

Snö vid Rissne? Knappast. Det var bara lite papper.
Snö vid Rissne? Knappast. Det var bara lite papper.
Den snöfria vintern har knappast gått någon obemärkt förbi. Men när manuset till en kommande tv-serie säger att det ska finnas snö – ja, då får man se till att det varde snö.
ANNONS

Nej du såg inte i syne när du såg snö i går. För den som befann sig vid Rissneleden i går kväll kan det ha sett ut som ett böljande vinterlandskap. Men den som väntat på ett ordentligt snöfall får nog vänta till nästa vinter.

Det som förbipasserade kunde se på vägen var nämligen kulisserna till SVT:s kommande serie ”Snöänglar” och det som såg ut som snö var helt enkelt papper av ofarligt cellulosa-material. Filmteamet använde också vindmaskiner och rök för att skapa en så effektfull snöstorm som möjligt. Senare kommer även digitala effekter läggas på.

Foto: SVT

Stora namn i huvudrollerna

Serien beskrivs som ett ”emotionellt starkt krim-drama”. Natten innan julafton lamslås Sverige av ett kraftigt snöoväder. Samtidigt försvinner den fem veckor gamla bebisen Lukas oförklarligt från sitt hem. Den erfarna polisen Alice anar att något inte stämmer med föräldrarnas historier och hon blir besatt av fallet.

Serien är skriven av Mette Heeno och görs i samarbete med danska DR. Bland rollerna finns bland andra Eva Melander, Shanti Roney, Josefin Asplund, Ardalan Esmaili, Cecilia Nilsson och danska skådespelaren Maria Rossing.

Serien kommer ha premiär nästa vår.

Enligt Sundbybergs stads hemsida kommer inspelningen även fortsätta under onsdagen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.