Dataspelare utmanar varandra hela natten

Nu på fredag arrangerar Sticklingegården öns största dataspelträff på många år.

Spelandet ska pågå hela natten över ett lokalt nätverk.

Sticklingegården brukar arrangera LAN-party då och då. LAN står för Local Area Network och innebär att man kopplar ihop datorerna så att flera dataanvändare kan spela mot varandra över ett lokalt nätverk.

– Förr brukade man arrangera stora LAN-partyn här på gården, då över- och undervåningen fylldes. Sedan har det blivit något mindre. Nu har vi bjudit in fler gårdar och gör det större, säger David Husberg, fritidsledare på Sticklingegården.

Spelarna är från 16 år och uppåt. Kommer det yngre deltagare måste de ha föräldraintyg med sig att de får använda spel med åldergräns från 15 år.

Alla tar med sig egen dator och så tillhandahåller Sticklingegården plats att spela på.

– Vi kommer att få plats med så många som vill vara med. Vi skulle säkert få plats med 100, men så många tror jag inte det kommer. Man kan hoppas på 50 personer, säger David Husberg.

För att gården ska kunna veta hur många som kommer vill han att deltagarna föranmäler sig, vilket går bra att göra till Sticklinge- gården fram till och med fredag.

– Vi ska försöka göra lite större turneringar och på en storbildsskärm kommer alla att kunna följa vissa tävlingar, säger David Husberg.

Ungdomarna har själva fått vara med och bestämma vilka spel de vill tävla i och turneringar kommer även att kunna arrangeras spontant under natten. League of Legends, World of Warcraft och Counterstrike är några spel som ungdomarna önskat sig.

Men natten är lång. LAN-partyt ska pågå från klockan 18 på fredagen till klockan 8 på lördagsmorgonen. Så det finns gott om tid att spela många olika spel.

– Samtidigt som vi spelar i idrottshallen kommer vi även att ha öppet på fritidsgården, där det kommer att finnas kaffe, möjligheter att spela och lägga sig på soffan och sova en timme om man inte är pigg nog, säger David Husberg.