David Lundqvist vann Årets Kock

David Lundqvist är Årets Kock. Foto: Årets Kock
David Lundqvist är Årets Kock. Foto: Årets Kock
Ältabon David Lundqvist vann Årets Kock.
Han är kökschef på Grand Hotel i Saltsjöbaden till vardags.
– Det känns som ett fantastiskt resultat och ett kvitto på att hårt jobb under lång tid lönar sig. Underbart att stå högst på pallen med tanke på konkurrensen, säger han.

I lördags avgjordes matlagningstävlingen Årets Kock. Ny svensk mästare i professionell matlagning är Ältabon David Lundqvist, kökschef på Grand Hotel i Saltsjöbaden.

Han har tidigare varit i final två gånger tidigare i tävlingen.

Prisutdelningen var i Kungliga tennishallen på lördagseftermiddagen. David Lundqvist fick ta emot emot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld av H.K.H. Prins Carl Philip samt en prischeck på 250 000 kr. 

Efter prisutdelningen var han glad och upprymd.

Skrek sig hes

I en intervju som han gjorde direkt efter tävlingen säger han att han skrek sig hes när han insåg att han var vinnaren.

– Det känns…  äntligen! Igår var det lite knackigt, det var roligt och så, men det var knackigt. Jag gick in övertaggad, jag pushade på lite för hårt och fick inte rätta känslan. Sen blev det en lång väntan på slutet, säger han i ett pressmeddelande.