ANNONS

De är årets kulturstipendiater i Haninge

Fredrika Bremer-kännaren Gunnel Stenqvist, klassiska musikern Andreas Benson, fotografen Felicia Alsterhed och sångpedagogen Ulrika Zettersteen.

Alla tillhör de årets kulturstipendiater i Haninge.
ANNONS

Det är kultur- och fritidsnämnden som har utsett stipendiaterna. Det största stipendiet, arbetsstipendiet på 30 000 kronor, går till sångpedagogen Ulrika Zettersten som ska ge ut en bok om röst- och talteknik kopplat till praktisk retorik och kommunikationsvetenskap.

”Ulrika är en mycket skicklig sångpedagog och estetisk logonom som på ett inspirerande och kreativt sätt jobbar med röstvård för de som har rösten som uttrycksmedel. Ulrika är en älskvärd och seriös person som har ett starkt berättarperspektiv i sitt arbete och som brinner för det hon tar sig för”, står det i motiveringen.

Gunnel Stenqvist, ordförande i Årstaställskapet för Fredrika Bremer-studier, som nyligen invigde den nya slottsstigen som informerar om Fredrika Bremer och trakten runt Årsta slott, får 10 000 kronor i meritstipendium.

Andreas Benson och Felicia Alsterhed får varsitt ungdomsstipendium på 10 000 kronor. Andreas Benson studerar klassisk gitarr vid Kungliga musikhögskolan och hans repertoar sträcker sig från renässans och framåt, enligt kommunens motivering. Fotografen Felicia Alsterhed ändrar genom sina kreativa fotografier på stereotyper och normer.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.