ANNONS

De är Kälvestas eget Dolly Style

Med sin grupp Karamella framför Amanda Wallin, Kaia Björklund och Ella Lindmark shower där de imiterar Dolly Style, men även framför den egna låten "Svara i telefonen".
Med sin grupp Karamella framför Amanda Wallin, Kaia Björklund och Ella Lindmark shower där de imiterar Dolly Style, men även framför den egna låten "Svara i telefonen".
7-åringarna Kaia Björklund, Amanda Wallin och Ella Lindmark har bildat det egna bandet Karamella med tydlig inspiration från favoriterna Dolly Style.

Nu uppträder de på förskolor och kalas i Västerort.
ANNONS

Kaia Björklund, Amanda Wallin och Ella Lindmark går i samma klass på Björnbodaskolan i Kälvesta. Deras stora favoriter från Melodifestivalen i år blev gruppen Dolly Style som tog sig till andra chansen med ”Hello Hi”.

Med sina stora peruker och pastellfärgade kläder har Dolly Style blivit populära bland många barn. Kaia Björklund, Amanda Wallin och Ella Lindmark har bildat den egna gruppen Karamella där de imiterar Dolly Style och sjunger andra låtar. Ella Lindmark som brukar vara Polly, gillar refrängen till ”Hello Hi”.

– Det är roligt att de sjunger sina egna namn, säger hon.

Det började med att Kaia Björklund lärde kompisarna koreografin till ”Hello Hi”. I våras gjorde de sina första shower som Karamella på förskolor och kalas i närområdet och det blev succé.

– Det är jättekul att uppträda. Det pirrar lite i magen men sedan släpper man loss och bara kör på, berättar Amanda Wallin, som är Molly.

Ibland har de med stöd från fritidspedagoger satt upp spontana shower på skolans fritids. De framträdde även på en förskola i Bromma där Amandas mamma Therese Wallin jobbar.

– Barnen frågar ständigt om när de ska komma tillbaka och uppträda, berättar Therese Wallin.

Föräldrarna har lagt ned mycket tid på att hitta exakt rätt kläder och peruker. Men de är glada över barnens intresse.

– Ella är egentligen blyg. För mig är det obegripligt att hon vågar göra det här. Det har fått henne att växa, säger Anna Erixon, mamma till Ella.

ANNONS

Kaias pappa Oscar Björklund har hjälpt dem att sammanställa den första egna låten ”Svara i telefonen”. Han tycker att Dolly Style är bra förebilder.

– Det är tuffa tjejer som klär sig som de vill och tar för sig. Man kan säga att de är vår tids svar på Spice Girls, säger han.

Tjejerna i Karamella räknar med att fortsätta skriva låtar och uppträda i olika sammanhang. I framtiden hoppas de få delta i Lilla Melodifestivalen.

Dolly Style har lockat storpublik då de turnerat i Sverige i sommar.

– På alla giggen har det varit otroligt mycket folk. Signeringskön har varit minst en och halv timme lång, säger gruppens manager Emma Nors.

Det finns flera barn som bildat liknande grupper som Karamella, vilket tjejerna i Dolly Style är smickrade över.

– Det är kul att man kan inspirera yngre att våga framträda, säger Emma Nors.

Fakta

Dolly Style kommer till centrum

Helgen 26-27 september anordnas Vällingbydagarna i Vällingby City. Centrum fylls med evenemang och aktiviteter och artister som Samir & Viktor och Emil Berg ska uppträda. På söndag klockan 14 står Dolly Style på scenen.

Över 44 000 personer följer Dolly Styles Instagramkonto.

Även Karamella finns på Instagram och har 440 följare. En video låten ”Svara i telefonen” finns att se på Youtube.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.