De blev Årets lärare

Frida Tränk Heerman, Duvboskolan och Anne Christine Duckart, Örskolan.
Frida Tränk Heerman, Duvboskolan och Anne Christine Duckart, Örskolan.
Anne Christine Duckart, lärare på Örskolan, och Frida Tränk Heerman, lärare på Duvboskolan får priset Årets lärare i Sundbyberg stad.

Fina studieresultat, intensiv lästräning och digital lärmiljö var det som avgjorde att Anne Christine Duckart, lärare på Örskolan, och Frida Tränk Heerman, lärare på Duvboskolan, tilldelades priset Årets lärare i går.

”Utan mina engagerade elever hade jag inte fått det här stipendiet. ”

– Vi har jobbat med datorer, programmering och olika verktyg i undervisningen, och mina mellanstadieelever har även gått runt i klasserna för att visa de yngre barnen grunder i programmering. Vår klass var något av testpilot för en digital lärmiljö och nu satsar hela staden på detta, vilket är väldigt roligt. Utan mina engagerade elever hade jag inte fått det här stipendiet. Vi har ett bra samarbete inom staden och det möjliggjorde den här IT-satsningen, säger Frida Tränk Heerman lärare på Duvboskolan.

Första gången priset delas ut

Det är första gången som priset delas ut. Anne Christine Duckart och Frida Tränk Heerman får varsit resestipendi på 25 000 kronor var, vilket delades ut under en ceremoni i kommunfullmäktige i går kväll.

Priset ges till någon som har utvecklat sitt arbetssätt, ökat inlärningen och förbättrat skolans resultat över tid i Sundbybergs stad.

” Jag är stolt över att vi har så bra lärare i Sundbybergs stad.”

– Med stipendierna vill vi visa uppskattning för goda resultat och utvecklingen som våra lärare står för, säger Morgan Lindqvist (M), ordförande för grundskole- och gymnasienämnden. Jag är stolt över att vi har så bra lärare i Sundbybergs stad och ser fram emot att få dela ut fler stipendier.

Priset kan tilldelas både enskilda individer, grupper av lärare eller arbetsplatser i Sundbybergs stads skolor. Priset utses av en jury bestående av grundskole- och gymnasienämndens ordförande, förvaltningschefen samt verksamhetschefen.