ANNONS

De brinner för ett bättre Rågsved

Ett tiotal unga personer i Rågsved vill att området ska bli tryggare och bättre. Förra veckan ordnade de ett möte med politikerna i stadsdelen.
ANNONS

Det var omkring tio personer i 20-årsåldern som tog initiativ till mötet med politikerna. Främst vill de ha en mötesplats – fritids­gården är bara till för yngre.

– De håller på att bilda en ­förening och vill ha någonstans att vara. Vi tycker det här är ­jättebra och blir både glada och stolta, säger Ulf Walther (S) ordförande i stadsdelsnämnden.

Politiker från båda blocken närvarade vid mötet, och tycker att initiativet är viktigt.

– Ibland tror unga personer att det enda sättet att få oss att lyssna är att bränna bilar. Men när de organiserar sig på det här sättet kommer vi politiker och lyssnar. Det är en viktig signal att få fram.

Initiativtagarna själva var nöjda efter mötet. Att få till en förening för unga, arrangera evenemang och bilda ett tryggt Rågsved är vad som driver dem.

– Vi fick riktigt bra respons från politikerna. Jag tror vi är på väg åt rätt håll, säger Ahmed Mohammed som var med vid mötet.

Just nu jobbar de för fullt med att hitta en lokal för den förening de vill bilda. De planerar också att anordna evenemang som fotbollsturneringar och festivaler.

– Vi vill att folk ska ses, nätverka och lära känna varandra i Rågsved. Det är mycket jobb och vi ses nästan varje dag, men det är det här vi brinner för.

Vi vill att folk ska ses, nätverka och lära känna varandra i Rågsved.

ANNONS

sov i Strindbergs gamla rum – hela huset till salu

stockholm Nu är huset till salu där August Strindberg bodde på 1890-talet.

Huset på Götavägen i Djursholm är utbyggt men ser annars ut som när August Strindberg bodde i det mellan oktober 1891 och april 1892.

Strindberg hyrde rum i huset alldeles efter separationen från Siri von Essen.

Hyresvärd var trädgårdsmästare Sachs som också låtit bygga huset.

Huset är till salu för 16,5 miljoner.

Risk för brist på färskpotatis

stockholm Vädret har varit kallt i hela Sverige nu under senvåren och försommaren, och det gör att risken är stor att färskpotatisen blir försenad till midsommar.

I de tidiga odlingsområdena i sydligaste Sverige är tillväxten långsam. Fortsätter det kalla vädret är sannolikheten stor att färsk­potatisen inte hinner växa till sig för att ge en skörd som är lönsam att plocka eftersom priserna nu sjunker snabbt, skriver branschorganisationen Svensk Potatis i ett pressmeddelande.