Min lokala hjälte

De bytte namn på dottern – till Estelle

Stolta föräldrarna Alex Hilltomt och Elvira Bagarowicz med sin egen lilla prinsessa.
Stolta föräldrarna Alex Hilltomt och Elvira Bagarowicz med sin egen lilla prinsessa.
Möt Stephanie-Estelle Hilltomt, en månad och sju dagar, bosatt i Brandbergen. Hon är först i Sverige med namnet Estelle efter ­Daniel och Victorias prinsessa.

– Så fort vi hört om prinsessan bestämde vi oss, säger Alex Hilltomt.

Hon skulle egentligen ha hetat Stephanie efter prinsessan Stéphanie av Monaco.

Men när prins Daniel och kronprinsessan Victorias gav sin tronarvinge namnet Estelle så ändrade sig de nyblivna föräldrarna Alex Hilltomt, 22, och Elvira Bagarowicz, 16. Och de var först i Sverige med att registrera namnet hos Skatteverket.

– Vi tyckte Estelle lät fint, så nu säger vi både Stephanie och Estelle till henne. Det är inte omöjligt att hon faktiskt kommer att få dubbelnamnet Stephanie-Estelle, men hon är inte döpt än och jag tycker att hon får välja själv när hon blivit äldre, säger pappa Alex Hilltomt.

Framförallt är det han som har en svaghet för den svenska kungafamiljen och för kunganamn.

– Personligen har jag alltid tyckt väldigt mycket om Victoria. Hon uppför sig som en kronprinsessa och verkar väldigt intelligent. Och kungliga namn som William, Philip, Edward och Desireé är jättefina, säger han.

Han får medhåll från Elvira.

– Jag tycker också det är något speciellt med kunganamnen, säger hon.

Vad blir den stora skillnaden i livet för er Estelle och Daniel och Victorias Estelle?

– Ett slott, eller en herrgård, till att börja med, säger Alex och skrattar, innan han fortsätter:

– Nej, men deras Estelle får fler möjligheter och ett lite enklare liv. Jag själv är uppväxt i Brandbergen och har ärligt talat haft det ganska bra. Det är en bra förort och nära till Haninge centrum. Men efter 22 år kanske man vill bo någon annanstans än här. Det hade inte varit dumt att låta vår dotter växa upp i en villa i Vega, Tyresö eller Västerhaninge kanske.

För Elvira Bagarowicz, som nu bor med manoch barn hos Alex mamma, betyder mammaledigheten att gymnasiet får vänta en tid.

– Kompisarna har varit överraskade, men samtidigt glada. Men visst, det har varit lite overkligt och det känns fortfarande lite overkligt att vara mamma, säger hon.