ANNONS

Coachas av Barcatränare

Under förra veckan var tre tränare på Barcelona på plats för att coacha Skogås-Trångsunds FF.
Under förra veckan var tre tränare på Barcelona på plats för att coacha Skogås-Trångsunds FF.
Förra veckan coachades Skogås-Trångsunds FF:s unga spelare av tränare med olika kopplingar till spanska fotbollsgiganten FC Barcelona.
ANNONS

Xavier Roca som är tränare i Skogås-Trågsund ligger bakom initiativet till ”Tiki Taka Campus” där barn i åldrarna 8-12 lär sig Barcelonas spelstil och vilka värden det står för.

– De tycker att det är fantastiskt kul och de är så inspirerade av att våra tränare har spelat med Messi och andra världsstjärnor, säger Xavier Roca.

Coacherna har bakgrunder inom Barcelonas B-lag och arbetar nu som tränare.

Träningen och övningarna är väldigt breda och det har varit intensiva heldagar som även innefattat föreläsningar om kost, idrott och hälsa.

72 barn har deltagit under veckan och träningen har även lockat barn från bland annat Haninge.

– En mamma berättade att barnen vaknar halv sex på morgonen och knappt kan vänta på att få åka till campus och spela, säger Xavier Roca.

Han är själv från Barcelona med en bakgrund inom fotbollen.

– Där finns inget annat än fotboll. Det är mer än bara fotboll, mer än bara en klubb, säger Xavier Roca.

Han berättar att grunden och nyckeln i Barcelonas spelfilosofi är speldjup och bredd. I klubbens ungdomsakademi vill man fostra spelarna till bra människor och skapa en fotboll som förknippas med glädje och respekt.

ANNONS

– Vi lägger inte så mycket fokus på det individuella, vi jobbar mycket med laget och vill utbilda barn oavsett hur skickliga de är med sina fötter, säger Xavier Roca.

Fakta

Tiki Taka campus

Tiki-Taka är en spelstil som förknippas med FC Barcelona och symboliserar snabbt och kort passningsspel och stort bollinnehav.

Alla klubbens lag spelar efter samma idéer och värderingar, från yngsta pojklag till representationslaget.