De flyttade åt ”fel håll”

I december flyttade Andrea, Robert, dottern Irma och hundarna Bonnie och Tesla från Tullinge till huset i Täby.
I december flyttade Andrea, Robert, dottern Irma och hundarna Bonnie och Tesla från Tullinge till huset i Täby.
De flesta stockholmare flyttar till grannkommunen visar Mitt i:s granskning. Men familjen Westerdahl flyttade åt "fel håll". De lämnade Tullinge i söder för Täby norr om stan.

Det var i december som flyttlasset gick för familjen. Från villan i Tullinge, över halva Stockholms län och in i en ny villa i Täby.

De flesta väljer grannkommuner när de flyttar, det visar Mitt i:s kartläggning. Men inte familjen Westerdahl som gjorde precis tvärt om.

– Det finns en mängd förklaringar. En av dem är att vi reser en del i jobbet och närheten till Arlanda var viktig. En annan anledning är att det är närmare våra arbetsplatser, framför allt för Andrea som jobbar som konsult, säger Robert Westerdahl om den ovanliga flytten.

En annan faktor är att båda två kommer norrifrån från början, Robert från Kiruna och Andrea från Gävle.

– Ingen av oss har några rötter söder om Stockholm, säger Robert.

Han menar att Täby, till det yttre, är ganska likt Tullinge. Naturen finns runt knuten och det är ungefär lika långt till innerstan. Men det finns andra skillnader.

– I politisk bemärkelse är det en enorm skillnad då vi har flyttat från en väldigt röd kommun till en väldigt blå. Jag tycker också att man märker en viss skillnad på etableringen av företag och utbud. Det är också generellt något högre standard på samhällsservicen i Täby, säger Andrea Westerdahl.

Men det var ändå inte någonting som påverkade flyttvalet. Familjen trivdes bra under sina sju år i Tullinge.

– När vi flyttade dit tyckte vi väldigt mycket om området med fin natur och så vidare. När vi sedan fick barn och med de jobb vi har så har vi börjat inse att de andra, mer logistiska delarna, väger tyngre, säger Robert Westerdahl.