De har anställt 100 personer på två år

De är två unga män som på mindre än två och ett halvt år har skapat ett framgångsrikt företag i Kista.

Nu har Mamad Hormatipour och Anas Hsissen vunnit bronspriset i Årets unga företagare.

De är bara 29 år, men har redan skapat ett företag som omsätter över 20 miljoner kronor och har över 100 anställda. Företaget Flexibla människor bemanning i Kista, som är ett bemanningsföretag framför allt inom försäljning och service, startade för drygt två år sedan.

Förutom bemannings­delen har de skapat ett ideellt projekt som heter ”Framgång är vägen”, där de föreläser för unga om att våga leva sin dröm.

– Vi arbetar mycket med unga som har invandrarbakgrund och har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Vårt mål är att utbilda egna företagare. Vi vill utveckla yngre människor och få dem att hitta den rätta vägen, precis som vi själva har gjort, säger Anas Hsissen, som är född i Sverige, men har en pappa som kommer från Marocko och en mamma från Sverige.

För sitt engagemang för framför allt unga med invandrarbakgrund och för sitt driftiga företagande kammade Mamad Hormatipour och Anas Hsissen nyligen hem bronset i organisationen Företagarnas pris Årets unga företagare.

– Vi har gjort en otrolig prestation, det var ju ändå 270 företag som blev nominerade, säger Anas Hsissen.

De har tagit fram en trestegsutbildning som innehåller bland annat ledarskap, hur man sätter upp delmål och hur man motiverar sig själv i alla lägen.

– Att lyckas med ett företag är inte helt enkelt, man måste verkligen hitta något man älskar för att få den rätta drivkraften.

Tillsammans driver de sedan tidigare Kistakliniken ihop, som är ett helt annat bolag där de arbetar med friskvård och naprapati.

I en debattartikel på SVT Debatt har Mamad Hormatipour tillsammans med Elisabeth Thand Ringqvist skrivit om vikten om att låta fler människor med invandrarbakgrund komma fram i företagsvärlden.

– Om man lägger ner hårt arbete och vågar tro på sig själv så har alla möjlighet att lyckas. Självklart krävs erfarenhet och man gör misstag på vägen, men man lär sig av dem. Det är bara att se på vår egen resa, den känns helt magisk, säger Anas Hsissen.