De hyllar Hagsätra IP i Sveriges nya OS-låt

Som barn spelade de fotboll, hoppade höjdhopp och sprang 60 meter på Hagsätra IP. Nu har Andreas Johnson och Niklas Strömstedt gjort Sveriges officiella OS-låt om sin idrottsplats.

Precis intill torget i Hagsätra centrum bodde artisten Niklas Strömstedt tills han var tio år. Några hundra meter därifrån, i Stuvsta, växte Andreas Johnson upp. Båda bor numera på Södermalm. En annan gemensam nämnare för dem är annars just Hagsätra IP.

– Jag hängde mycket där och åkte både skridskor och spelade fotboll. Enda gången jag har hoppat höjd är på Hagsätra IP, säger Niklas Strömstedt.

Deras OS-låt ”Hagsätra IP” handlar om de drömmar som föds på den lokala idrottsplatsen.

– Jag hoppas att låten skapar igenkänning. Att man kanske tänker tillbaka på sin egen idrottsplats och de drömmar man hade när man var liten och allt var oändligt, säger Andreas Johnson.

Han och Niklas Strömstedt, varav den senare även är en känd Dalaröprofil på somrarna, bildade sin duo hösten 2011 när de båda var med i en krogshow. Som band kallar de sig ”Hagsätra Sport” efter den lokala sportaffären på torget.

Inför lanseringen av den officiella OS-låten, som bland annat kommer att framföras för den svenska truppen på plats i London, fotograferades de två bandmedlemmarna vid Hagsätra IP.

– Det var en massa kids där som spelade fotboll. Det var precis som när man var liten, förutom att de hade Zlatans namn på tröjorna, säger Andreas Johnson.

Enligt Niklas Strömstedt har annars en hel del förändrats vid idrottsplatsen sedan sent 60-tal.

– Där det tidigare fanns gräsmattor är det bostäder i dag. Men det är mycket nostalgikänslor som kommer fram när man är där.

Fakta

Ur låten Hagsätra

”Se på mig jag, jag springer fortare än vem som helst

Varje saga blir verklig, när leken får vingar, när månen ser ut som olympiska ringar

På Hagsätra IP kan drömmar förvandlas till guld.”