Välj ditt område
Populär thai-kiosk.
Populär thai-kiosk.

De kämpar för sin thai-kiosk

Nyheter När bygget av studentbostäder vid Sockenplan drar igång 2017 riskerar den lilla thai-kiosken vid Enskede IP att försvinna. Men kunderna protesterar.

– Vårt hyreskontrakt löper ut nästa år och vi har fått veta att det troligen inte förlängs, säger Ficke Reangkhlua, som driver Mae Nam Khong Thai Take Away tillsammans med sin mamma sedan sex år tillbaka.

Men de ger inte upp kiosken utan kamp. 500 personer har skrivit på namnlistor för att kiosken ska bli kvar, berättar han.

– Vi har också lämnat in ritningar för bygglov för en fast servering på platsen. Men det låter inte som att chanserna är så goda.

Det är på andra sidan Enskedevägen som Stockholmshem ska bygga 160 studentlägenheter med planerad byggstart nästa år. Men bygget kan även påverka hur gångbanor och annat anläggs vid Enskede IP och därför vill staden inte förlänga kontraktet, är den motivering som Ficke Reangkhlua fått.

– Får vi inte vara kvar planerar vi att skaffa en mindre vagn och hitta en annan plats att stå på, säger han.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död