ANNONS

De kläckte vinnande idé om studiestöd

Kimberly Cartes och Alaa Ahmed vann tävlingen.
Kimberly Cartes och Alaa Ahmed vann tävlingen.
ANNONS

I helgen anordnades en idétävling på Subtopia i Alby där 17 ungdomar fick 48 timmar på sig att individuellt eller i lag presentera sina idéer för en jury. Tävlingen var en del i kommunens ledarskaps- och samhällsentreprenörskapsprogram Expedition Botkyrka som genomförs av The Good Tribe och under hösten har ungdomar utbildats och arbetat med projekt och idéer som bland annat fokuserat mot de hållbarhetsutmaningar som finns i Botkyrka.

Tävlingen var öppen även för dem som inte deltagit i projektet – som Alaa Ahmed och Kimberly Cartes som korades till vinnare av 10 000 kronor med idén Studieskeppet som ska vara en plats där studenter får individuellt utformat studiestöd och hjälp av varandra och unga ledare.

– Vi tänker att verksamheten ska nischas så när någon behöver hjälp med något speciellt så vet man att den personen finns där. De här ledarna ska vara positiva förebilder från området och bli som en mentor, säger Alaa Ahmed.

Tjejerna läser sista året på gymnasiet och planerar att arbeta med projektet under studietiden. Alla deltagare kommer att erbjudas en mentor som hjälper till att stötta dem med projekt och idéer under vårterminen.

– Nu behöver vi olika samarbetspartners och kontakter från näringslivet, kommunen och vi får titta efter lokaler. Målsättningen är att vi ska dra igång och satsa på det, säger Alaa Ahmed.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.