De kommer till burgarfesten

Burgerdudes reser jorden runt i jakten på den perfekta burgaren.
Burgerdudes reser jorden runt i jakten på den perfekta burgaren.
Hajpen kring hamburgaren når nya höjder. Snart är det dags för en matfestival helt ägnad åt rätten. Nu är det klart vilka foodtruckar som kommer till Stockholm Burger Fest.

Det handlar egentligen om något mycket simpelt – en bit kött mellan två bröd. Men hamburgaren kan varieras i all oändlighet och nu får den sin egen matfestival. Den 28 maj – på internationella burgardagen – går Stockholm Burger Fest av stapeln på Horntulls marknad.

– Burgaren är egentligen en enkel maträtt som alla har tillgång till, men med många möjligheter. På senare år har den blivit mer hajpad och blivit en populärkulturell grej, säger Linus Josephson.

Han är en av arrangörerna bakom Stockholm Burger Fest och ingår i Burgerdudes – fem snubbar som åker jorden runt och käkar sig igenom världens burgarutbud.

Nu tar de sitt matintresse till nästa nivå och arrangerar burgarfestivalen vid Horntulls strand.

– Det har varit ett stort intresse och det känns jättekul, säger Linus Josephson.

Den mest långväga trucken rullar ner från Falun, men även hippa Flippin’ burgers och finsmakarfavoriten Nya Carnegiebryggeriet kommer att finnas på plats.

– Nya Carnegiebryggeriet har inte börjat köra sin buss än, så det blir premiär. Det ska bli kul att testa deras grejer utanför restaurangen, säger Linus Josephson.

Fakta

De kommer till burgarfesten

Sex foodtruckar kommer att delta i Stockholm Burger Fest:

* Burgarbussen (Falun)

* Funky Chicken Food Truck (Stockholm)

* Gnarly Burger (Stockholm)

* Nya Carnegiebryggeriets foodtruck (Stockholm)

* Sliders by Flippin’ Burgers (Stockholm)

* RibHaus (Västerås)