De ligger bakom busstickningen

Bänken på busshållplatsen vid Nybrogatan och Karlavägen har stickats in av gerillastickare som vill göra folk lite gladare.

Du kanske har sett att bänken på ettans busshållplats på Karlavägen vid Nybrogatan har fått en färgglad och mjuk dekoration. Det är en grupp stickare som ligger bakom konstverket.

– Vi tycker att vi har gjort det fint och hoppas att de inte vill ta bort det förrän det ser taskigt ut och är slitet, säger en av stickarna.

Eftersom det inte är tillåtet att ändra i stadsbilden kan stickningen anses vara skadegörelse och är därmed inte tillåten. Personen bakom det som ibland kallas gerillastickning vill därför vara anonym.

Varför har ni gjort det här?

– Jag hade sett liknande saker på andra ställen. Jag har blivit glad av det och jag vill göra folk glada. Jag har velat göra det en längre tid, men inte hittat några andra som vill vara med tidigare.

Men i en Facebookgrupp hittade stickaren flera som ville vara med. Hon tog mått på bänken och flera stockholmare, men även personer utanför länet hjälpte till och stickade.

– Jag har träffat de stockholmare som stickat, men en skickade sin del via posten. Sedan sydde jag ihop alla bitar och vi satte upp stickningen i fredags kväll.

På tisdagskvällen satt stickningen kvar.

– Allt kan hända, men det är inte kul om det försvinner för fort. Jag tänkte vad man skulle göra för att det skulle sitta kvar ett tag. Alla vill väl sitta varmt och mjukt när de väntar på bussen. Jag tycker inte det känns som att det kan vara upprörande för någon, säger stickningsledaren.