De shoppar dina kläder

Robert Tasic, Anton Hållbus och Cristoffer Hjertén är alla klädda i var sin stil, från avslappnat till halvpropert till vd-klass.
Robert Tasic, Anton Hållbus och Cristoffer Hjertén är alla klädda i var sin stil, från avslappnat till halvpropert till vd-klass.
Välja ut, prova, gå till kassan, betala, släpa hem. Åh nej, det matchar ju inte övriga garderoben!

Att shoppa kläder är en mardröm för många män.

Men nu kommer en tjänst som gör precis allt det där åt dig.

Tjänsterna som ska göra våra liv smidigare och förskona oss från alla dessa val blir allt fler och fler. Matkassar, spellistor och sminkprenumerationer är bara något av allt du kan få hjälp med.

Men varför finns det ingen prenumerationstjänst när det handlar om kläder för män? Den frågan ställde sig Rudvikenbon Robert Tasic efter ett besök i shoppingtemplet Mall of Scandinavia. Frågan blev fröet till vad som idag, blott fyra månader senare, är företaget Stylivery som han driver tillsammans med Huvudstakillen Anton Hållbus och före detta Sundbybergaren Cristoffer Hjertén.

Snart är det premiär för deras tjänst där man kan prenumerera på herrkläder.

– Vi vänder oss till män som inte tycker om att gå i affärer, men som ändå vill och behöver nya kläder ofta, säger Robert Tasic.

Upplägget är enkelt: en gång i månaden får kunden hem en box med utvalda plagg.

– Det som gör det unikt är att du inte vet vilka kläder du får hem, utan det blir en överraskning varje gång, säger Anton Hållbus.

Men för att kläderna ska passa såväl kropp som stil gör man först en stilanalys på hemsidan. Genom att klicka på bilder på olika typer av plagg och stilar skapas en virtuell modeprofil, förklarar han.

– Du får visa hur du är klädd på jobbet och på fritiden, och du får även visa vad du absolut inte vill klä dig i, säger Anton.

Genom att välja vissa plagg och sålla bort sådant som man inte gillar snävas ens klädstil av för att bli mer specifik.

– Väljer man bort till exempel bort t-shirts med stora tryck så noterar tjänsten det och då får man andra kläder i lådan, säger Cristoffer Hjertén.

Boxarna är tänkta att bli riktigt unika, där varje plagg handplockas.

– Det är inte så att två polare på samma ort som prenumererar ska få hem likadana byxor och skjortor, säger Cristoffer.

Tanken med tjänsten är också att varje persons unika kläduppsättning ska följa en röd tråd.

– De nästföljande plaggen du får ska du kunna kombinera med det du fått i lådan innan. Med den här tjänsten bygger du upp en egen garderob, säger Cristoffer.

Vad händer med det personliga uttrycket när någon annan väljer ut ens kläder?

– Tanken med tjänsten är ju att hjälpa till med det också. Det handlar ju om att hjälpa någon att hitta sin stil snarare än att ge någon en stil, säger Cristoffer Hjertén.