ANNONS

De stämmer kommunen

Stefan Sulin och Helena Svedman vill inte säga hur stor summa de vill stämma Tyresö kommun på. "Men det blir en stor summa."; säger Helena Svedman.
Stefan Sulin och Helena Svedman vill inte säga hur stor summa de vill stämma Tyresö kommun på. "Men det blir en stor summa."; säger Helena Svedman.
Tyresö kommun har stämts på ett ännu okänt belopp.

Bakom stämningen ligger ABC hemtjänst och omsorg.

– Kommunen har bedrivit häxjakt oss, säger Stefan Sulin, en av företagets två grundare.
ANNONS

2014 genomförde Tyresö kommun en upphandling av hemtjänstföretag. ABC hemtjänst var en av sju privata utförare som godkändes. Stefan Sulin och hans kompanjon Helena Svedman lät renovera en lokal på Granängsringen med fina utrymmen för personal och möjligheter till tvätt.

För att fler äldre i Tyresö skulle välja just dem satte de in en annons i Mitt i Tyresö, där man förklarade sig ligga rejält under kommunen i pris för vissa tjänster. Tyresö kommun ansåg reklamen vara missvisande och svarade med ett månatligt straffavdrag på sina utbetalningar till företaget.

– Sedan dess har det bara fortsatt. Kommunen har begärt att vi ska ta fram en åtgärdsplan för vad vi ska göra för att sluta med vår marknadsföring, men vi har ju slutat. Sedan var det fel på vår verksamhetsberättelse, säger Stefan Sulin.

I januari hävde Tyresö kommun avtalet med ABC utan saklig grund, enligt företagets grundare.

– Det här handlar bara om att vi har ifrågasatt hemtjänstföretagens möjlighet att konkurrera, säger Stefan Sulin.

Åsa Danielsson, chef för socialförvaltningen, avböjer att kommentera hävningen.

– Allt jag kan säga är att vi har tydliga regler för vad de utförande företagen ska göra och att det är lika för alla, säger hon.

Sedan kommunen gjort det omöjligt för ABC omsorg och hemtjänst att bedriva hemtjänst i Tyresö uppger Stefan Sulin och Helena Svedman att de erbjudit kommunen att hyra lokalen som bostäder för flyktingar – men att kommunen tackat nej.

– Det erbjudandet känner vi inte till. Jag har kollat med chefer och utredare i staben, säger socialchef Eva Danielsson.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.