De startar loppis i Folkets hus

Özze Galluzzi och Malin Hammar Lindell drar igång loppisen på söndag.
Özze Galluzzi och Malin Hammar Lindell drar igång loppisen på söndag.
Behöver garderoben rensas ut inför våren, eller är du på jakt efter nya fynd? På söndag är det premiär för loppis med barntema på Folkets hus på Sturegatan.

Urvuxna barnkläder, leksaker och prylar som stuvas in i lådor och skåp och glöms bort. Det finns nog föräldrar som känner igen sig.

Så varför inte rensa ur och passa på att tjäna en slant, resonerade Sundbybergsbon Özze Galluzzi. Nu har hon tagit initiativ till barnloppis på Folkets hus ihop med kompisen Malin Hammar Lindell. På söndag är det premiär.

– Jag har själv en treåring hemma och vet hur saker gärna blir liggande tills man skänker bort det. Det bor så mycket barnfamiljer i Sumpan och många vill göra bra miljöval. Det känns helrätt att köra igång nu inför våren, säger Özze.

Det finns en poäng med att det blir just på Folkets hus.

– Sturegatan håller på att dö ut. Att vi kan utnyttja en sådan lokal som Folkets hus känns jättekul. Man kommer in med barnvagn och det skapar liv och rörelse i centrum.

Målet är att skapa en ny tradition, det sociala ska inte underskattas.

– Man kanske tittar förbi här på söndagarna och träffas och hänger. Att komma ut ur sin vinterhåla och träffa folk är ju jättekul, det blir ofta att man står och chitchattar när man säljer på loppis. Det kommer att finnas fika också.

Efterfrågan får styra hur söndagsloppisarna på Folkets hus utvecklas. Kanske blir det renodlad barnloppis, kanske kommer annat säljas också.

Özzes tips till säljsugna:

– Ta med växelkassa, använd swish om möjligt. Organisera lite, prismärk och lägg kläder i storleksordning.

Fakta

Mer om loppisen

Vad? Söndagsloppis på Folkets hus, Sturegatan 12.

Hur? Den som vill sälja anmäler sig via Facebookgruppen ”Loppis i Sundbyberg” eller mailar

malin.hlindell@hotmail.com. En plats med bord kostar 200 kronor. Det finns 20 bord, först till kvarn. Fri entré till loppisen. Tillgänglighets- och barnvagnsanpassat.

När? Premiär 20 mars klockan 12-16