De vill ha en ungdomsgård i Beckomberga

16-åringarna Alex Kaspo och Melissa Sose i Beckomberga var ute på promenad en iskall vinterkväll för några veckor sedan – och slogs av hur få ställen det finns för äldre ungdomar att vara på i området.

Nu har de lämnat in ett medborgarförslag till Bromma stadsdelsnämnd om att starta en.

Den 10 mars ska de lokala politikerna ta upp frågan. Alex Kaspo och Melissa Sose har även blivit inbjudna till stadsdelförvaltningen för att prata mer om sitt förslag.

– De tyckte att vi skulle komplettera vårt mejl och skriva mer detaljerat vad vi vill ha, berättar Melissa Sose.

– Det byggs mycket nytt i Beckomberga så de tyckte också att det är en lämplig plats, säger hon.

Alex Kaspo och Melissa Sose tyckte att de fick positiv respons på sitt förslag att starta en verksamhet för äldre tonåringar.

– Den enda svårigheten är ekonomin, berättar Melissa Sose.

Hon och Alex Kaspo har även pratat en hel del med andra kompisar – och alla saknar en ungdomsverksamhet för lite äldre tonåringar. Någon sådan finns inte i Bromma. Förslaget är att en eventuell fritidsgård i Beckoberga vänder sig till 15–19-åringar, alltså en äldre åldergrupp än de två andra fritidsgårdarna i Bromma har, som vänder sig till 13–17-åringar.

– Vi 17-åringar vill inte direkt hänga med 13-åringar, säger Melissa Sose.

Alex Kaspo och Melissa Sose har många idéer om vad som skulle kunna på en fritidsgård – filmkvällar, grillkvällar på somrarna, Playstation, biljardbord, kafeteria, plugghörna med läxhjälp, ordnade badutflykter…

Att de skickade in ett medborgarförslag var egentligen en slump.

– Jag fick en uppgift i skolan att skicka in ett förslag och sedan kom jag och Alex på det här, säger Melissa Sose.

Efter mötet med stadsdelsförvaltningen känner de sig hoppfulla.

– Ja, det finns ju hopp om att det blir någonting. Det finns så många ungdomar i Bromma. Det känns som att det kan förvekligas.