ANNONS

Efter debatten: ”Trafiken är en viktig fråga”

Trafik på Enebybergsvägen under morgonrusning.
Trafik på Enebybergsvägen under morgonrusning.
Trafiken i Danderyd berör. Ett hundratal besökare deltog i Villaägarnas debattkväll under tisdagskvällen.
– Folk verkade vara nöjda och tacksamma att vi driver detta nu, säger Anita Enflo.
ANNONS

Under tisdagskvällen genomfördes den debattkväll som Villaägarna i Danderyd arrangerade. Under kvällen diskuterades trafik- och miljöproblem i kommunen och även frågor rörande E18, buller och tunnelbana till Täby. Samtliga partier var inbjudna men den styrande majoriteten (M, L och KD) valde att inte delta.

– Jag är nöjd och vi fick ut vårt budskap. Frågan är väckt men det här är svåra problem. Vi kan inte vänta med att debattera detta utan måste få ut frågorna nu innan valet. Den styrande alliansen kom inte vilket är synd då dessa frågor inte är partipolitiska. Jag tycker att de faktiskt kan ta sig tid att lyssna på medborgarna, säger Anita Enflo som är ordförande för Villaägarna i Danderyd.

Högt deltagande

Till debattkvällen kom ett hundratal besökare vilket Anita ser som ett högt deltagande.

– Jag tycker att det var många som kom med tanke på att vi inte hade annonserat. Oftast är det inte så lätt att få ihop folk. De som kom verkade vara nöjda och tacksamma att vi driver denna fråga.

En av politikerna som var på plats var Jenny Åkervall från Socialdemokraterna. Hon sammanfattar kvällen som en bra afton och tycker att det är viktiga frågor som diskuterades.

– En av frågorna som togs upp var tunnelbanan och att dra den vidare. Men känns som att kringliggande kommuner inte riktigt jobbar för det, säger hon.