ANNONS

Deckarbitna läsare får egen mässa

En god deckare är det bästa sättet att koppla av, tycker många.
En god deckare är det bästa sättet att koppla av, tycker många.
Nu får deckarbitna romanläsare sin egen mässa, i Skärholmens bibliotek.
ANNONS

Gillar du spänningslitteratur? Då är deckarmässan i Skärholmens bibliotek något för dig. Torsdagen den 12 maj, klockan 13–16, finns chansen att få fina lästips och hitta nya favoritförfattare.

– Jag och min kollega, Irina Ljungberg, gillar att läsa romaner som är spännande och tyckte helt enkelt att det vore roligt att fånga upp det intresse som även många andra har, berättar bibliotekarien Åse Nordin.

I tre timmar finns de båda på plats i ett deckarrum, där de tipsar om såväl renodlade deckare som romaner med spänningsinslag.

– Vi tänker plocka fram allt möjligt, och gärna sådant som inte är så välkänt. Det kan vara klassiker eller författare från udda länder. Det blir både svenska böcker och böcker på andra språk, som vi också har på våra hyllor. Det kommer också att finnas lättläst litteratur, ljudböcker och filmer, berättar Åse Nordin.

Den som kommer till Deckarmässan får också chansen att testa sina kunskaper. En tipspromenad ska ordnas, och fina priser utlovas till dem som vinner.

– Det blir en del kluriga frågor. Det ska inte vara för lätt, man ska få tänka lite, säger Åse Nordin.

Fakta

Bibliotekarien tipsar

Här är några spännande romaner som Åse Nordintycker extra mycket om.

Therese Bohman: Den drunknade. ”Spännande roman, full av sinnesintryck och med oväntat slut. Suggestiv berättelse om systerskap och relationer.”

Aino Trosell: Se dem inte i ögonen. ”Spänning med klassperspektiv. Den kvinnliga huvudpersonen arbetar på ett äldreboende när hon dras in i en skrämmande mordhistoria. Även kritisk samhällsskildring.”

Arnaldur Indridason: Kvinna i grönt. ”Isländska sagor i modern form! Mörk samtidsskildring från Island med inslag av humor. Läsvärd både för personskildringarna och den skickligt uppbyggda spänningen.”