Dela din story om Christer Pettersson

Thorsten Flinck i rollen som Christer Pettersson.
Thorsten Flinck i rollen som Christer Pettersson.
Nästa steg i researchen är att hitta de personliga berättelserna.
Nästa steg i researchen är att hitta de personliga berättelserna.
Bakom filmprojektet ligger gruppen Luftslottet.
Bakom filmprojektet ligger gruppen Luftslottet.
Har du en story om Christer Pettersson?

Då vill filmskaparna som ska föreviga hans liv på vita duken komma i kontakt med dig.

Christer Petterssons liv ska bli film. Mitt i har tidigare berättat att filmskaparna i gruppen Luftslottet och skådespelaren Thorsten Flinck börjat arbeta med ett projekt som är tänkt att resultera i ett spelfilmsporträtt av småskurken från Rotebro som blev rikskändis när han både fälldes och sedan friades för mordet på statsminister Olof Palme.

– Hans livsöde är ett av de mest intressanta – och tragiska. Vi är förundrade över att ingen har velat ta i det här tidigare, säger Dick Andersson på Luftslottet.

Syftet med projektet är att bredda och nyansera bilden av Christer Pettersson. Dick Andersson tycker att det finns en stor fråga som inte behöver svar.

– Hur påverkas en människa av att gå från att vara en missbrukare till att bli en offentlig person? De flesta som blir kända tjänar på det på något sätt, men för Christer var det hans stora sorg, säger Dick Andersson.

Och det är där Sollentunaborna kommer in i bilden.

Efter en period av kartläggning av fakta och viktiga händelser vill filmkollektivet nu samla in de personliga berättelserna. Allt från ett kort möte i trapphuset till en långvarig vänskap är av intresse.

– Vi vill komma i kontakt med alla som har något att berätta om honom, säger Dick Andersson.

I teamet finns en utbildad kriminolog som har konstruerat en intervjumall. Ambitionen är att hålla det på vetenskaplig nivå för att kunna jämföra materialet.

– Premissen är att alla ska känna sig bekväma med att medverka. Vi gör en överenskommelse med varje person, om man till exempel vill vara anonym, säger Dick Andersson.

Har du en historia du vill dela med dig av?

Ring tipstelefonen på 0704 93 26 35 eller mejla på morsning@christerp.com

Fakta

Känd buse

Christer Pettersson var länge huvudmisstänkt i utredningen som följde på mordet på statsminister Olof Palme och var därefter fram till sin död en av Sveriges mest kända brottslingar.

Han var dessförinnan dömd för dråp och en lång rad andra brott.

Christer Pettersson levde i många år i Rotebro och Sollentuna.

Han dog den 29 september 2004, 57 år gammal.

Källa: Wikipedia