Dela dina vårtecken med oss!

Tulpanbilden från Sjödalstorget väckte vårkänslor.
Tulpanbilden från Sjödalstorget väckte vårkänslor.
Nu kommer tecknen på att våren knackar på dörren.

Har du sett några vårtecken i Huddinge? Skicka in din bild till oss och sprid lite vårkänslor!

När blommorna kommer fram på torget är det ett tydligt tecken på att våren är på väg. När vi publicerade den här bilden på tulpanerna vid Sjödalstorget på Mitt i Huddings facebooksida var det väldigt många som var snabba att klicka på ”gilla-knappen”.

Under förra veckan trillade det in lite vårbilder från er läsare till redaktionen, och det gillar vi! Nu hoppas vi med er hjälp kunna samla ännu flera vårtecken för att sprida lite vårkänslor i tidningen eller på vår webbsida.

Ljusare dagar, knoppande blommor och stigande temperaturer. Tecken på att nästa årstid är på ingång finns utan tvekan, men när tänker egentligen våren slå till på allvar i Stockholm? Vi ställde frågan till Christoffer Hallgren som är meteorolog på väderföretaget Foreca.

– Det dröjer nog lite till. Normalt sett brukar våren infalla mellan 20-25 mars, säger han.

Det är lätt att utropa ”våren är här!” när man ser de första blommorna eller tycker att solen värmer lite extra. Det finns dock meterologiska regler för vad som klassas som vår: det krävs att medeltemperaturen ligger över 0 grader under sju dagar i sträck.

– Det är klart att blommor och fåglar är vårtecken men också att man ser att solen börjar värma ordentligt på dagarna även om det är minusgrader i luften, säger Christoffer Hellgren.

Har du sett till några vårtecken? Lägg upp din bild på Mitt i Huddinges facebook-sida eller mejla till oss!

Fakta

Hit skickar du bilden

Har du också fotat några vårtecken? Berätta vem du är, var bilden är tagen och ladda upp den på https://www.facebook.com/mittihuddinge eller mejla den till towe.bostrom@mitti.se. Vi förbehåller oss rätten att publicera bilderna i print och på vår webbsida.