ANNONS

Delade meningar om övervakning av Salems centrum

Företaget Arberdeen som äger Salems centrum vill utvidga kameraövervakningen i området. Kommunen motsätter sig planerna och inom kort fattar länsstyrelsen beslut i frågan.
ANNONS

Aberdeen Asset Managment som äger Salems centrum vill införa kameraövervakning dygnet runt. I dag finns tillstånd för tre fasta kameror som övervakar gångstråket i Salems centrum när det är stängt för allmänheten. Nu vill företaget att kamerorna ska vara aktiva även under dagtid.

I slutet av 2015 inkom ansökan till länsstyrelsen i Stockholms län. Arberdeen menar att utökad övervakning i första hand skulle förebygga brott och skadegörelse. Företaget poängterar också att övervakningen är bra vid händelse av utredning, och att man vid flera tillfällen fått meddela polisen att det inte finns inspelat material. Enligt Arberdeen har centrum haft problem med skadegörelse trots att väktare patrullerar där.

Salems kommun tycker inte att det finns ett behov av att utöka övervakningen och menar att alla rapporter om incidenter rör händelser som inträffat under natten. Därför har kommunen i ett remissyttrande till länsstyrelsen meddelat att man inte ser något behov av att utöka bevakningen när centrum är öppet.

Linnea Tegernäs på länsstyrelsen berättar att Aberdeen lämnade ett svar på kommunens yttrande tidigare under veckan. Man ställer sig frågande till kommunens svar och pekar fortsatt på behovet av utvidgad övervakning.

– Ärendet är därför klart för beslut och vi hanterar ärendena i den ordning som de kom in. Det går därför inte att ge något exakt svar på när beslut kommer att fattas men jag vågar påstå att det kommer att ske inom en månad, säger Linnea Tegernäs.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.