ANNONS

Delar av Lidingöhem ska säljas

Det blir ingen omröstning om Lidingöhem. Bostadsbolaget kommer delvis att säljas.
Det blir ingen omröstning om Lidingöhem. Bostadsbolaget kommer delvis att säljas.
Det blir ingen omröstning i frågan om Lidingöhems framtid.

Den politiska majoriteten har tillsammans med Centern kommit överens om att det kommunägda Lidingöhem ska genomgå en omstrukturering.

Detta för att komma åt de 658 miljoner kronor i bolaget för andra investeringar.
ANNONS

Frågan om det kommunala bostadsbolaget Lidingöhems framtid har varit på tapeten under en längre tid. Nu har majoriteten, Moderaterna, Kristdemokraterna och Lidingöpartiet tillsammans med Centern kommit överens om en väg framåt.

Lidingöhem ska säljas, förutom äldreboendena Tor, Baggeby gård och Frimuraren samt beståndet i utvecklingsområdena Centrum/Torsvik och Rudboda. Dessa behåller Lidingö stad i egen regi.

– Vi vill sälja beståndet till en långsiktig och stabil hyresvärd som vi har förtroende för. Den del vi inte säljer behåller vi för att ha rådighet över fastigheterna med äldreboendena samt för att kunna ta del värdestegringen som blir i utvecklingsområdena, säger kommunalråd Anna Reyneclaudes-Kihlman (M).

Därmed har man även sänkt frågan om en folkomröstning i frågan, som väcktes genom folkinitiativ, eftersom de anser att den är för komplex.

Oppositionsråd Amelie Tarschys Ingre (L) menar att det är fel.

– Vi Liberaler anser att det är fel attLidingöborna inte får ta ställning till förslaget i den folkomröstning som de tydligt har begärt. Majoriteten och Centerpartiet hävdar att detta är en fråga som inte kan avgöras via en folkomröstning. Det är fel, det finns inget som hindrar att detta förslag ställs mot att behålla och utveckla Lidingöhem, säger Amelie Tarschys Ingre (L), oppositionsråd.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.