Demonstration mot byggplaner

Ett 30-tal personer hade samlats utanför Tekniska nämndhuset i torsdags för att demonstrera mot byggplanerna i Hammarbyskogen och på ­Nytorps gärde.

När byggplanerna i Hammarbyskogen och Nytorps gärde presenteras för allmänheten var många kritiska. Planer på en större mängd hus på Nytorps gärde och en bilväg genom Hammarbyskogen har upprört många. Med kampsånger, plakat och ramsor demonstrerade man högljutt under torsdagen.

– Det är inte själva byggandet vi är emot, det är vart. Vi tycker att det är fel att ta bort de fina grönområdena, säger Antonina.

Egentligen skulle ett beslut i frågan tas under stadsbyggnadsnämndens möte under torsdagen, samtidigt som demonstrationen ägde rum. Men detta var enligt kommunikationsansvarige Jenny Brolin inte längre aktuellt – och arbetet är fortfarande arbetsmaterial. Man räknar med att det ska komma upp till beslut innan sommaren.

– Vi hoppas att man ska tänka om, och att vi ska kunna få igång en dialog innan beslutet tas, säger Waldemar Bergström som bor i Hammarbyhöjden.

Innan stadsbyggnadsnämnden påbörjade sitt möte kom de ut och pratade med demonstranterna, som också lämnade över ett dokument med sina krav.

– Vi har tagit emot materialet, och kommer att fortsätta samtala om det här, säger Ewa Larsson (MP), ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

Vi tycker att det är fel att ta bort de fina grönom­rådena.